Zeci de tone de fosfură de aluminiu, confiscate de poliţişti la Fundeni

Zeci de tone de fosfură de aluminiu, confiscate de poliţişti la Fundeni

Îngrăşămintele chimice erau depozitate necorespunzător FOTO IPJ Călăraşi

Aproximativ 47 de tone de îngrăşăminte chimice au fost confiscate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La data de 26 august, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat activităţi pentru prevenirea evenimentelor grave cu substanţa fosfură de aluminiu.

În urma defăşurării acţiunii, poliţiştii au depistat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, administrator al unei societăţi, cu sediul social în comuna Fundeni, care a depozitat 47.000 kg de îngrăşământ chimic - conţinut de azot amoniacal 18% şi pentaoxid de fosfor 46%, contrar prevederilor legale, faptă de natură a pune în pericol viaţa, sănătatea umană, animală sau vegetală.

Cele 47.000 kg de îngrăşăminte chimice au fost indisponibilizate, iar pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.   
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările