Zeci de percheziţii la o firmă de jocuri de noroc şi pariuri care a folosit programe fără licenţă

Zeci de percheziţii la o firmă de jocuri de noroc şi pariuri care a folosit programe fără licenţă

Percheziţii la o firmă specializată în jocuri de noroc FOTO Arhivă Adevărul

Zeci de percheziiţii au loc miercuri dimineaţă în 35 de judeţe, printre care şi Călăraşi, la o firmă specializată în jocuri de noroc şi pariuri care ar fi utilizat şi instalat programe fără licenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează 59 de percheziţii, în Bucureşti şi 36 de judeţe, la reprezentanţii unei societăţi, care ar fi instalat şi utilizat programe de calculator fără licenţă.
 
La data de 25 septembrie 2019, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, efectuează 59 de percheziţii la sediul social şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale.
 
Activităţile sunt desfăşurate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.
 
Cinci mandate de aducere, puse în aplicare
 
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă. Din cercetări a rezultat că reprezentanţii unei societăţi având ca obiect principal de activitate „Activităţi de jocuri de noroc şi de pariuri” ar fi instalat şi utilizat, în perioada 2016 – 2019, programe de calculator fără licenţă, aducând astfel prejudicii materiale şi de imagine titularilor drepturilor de autor. În cadrul acţiunii, vor fi puse în aplicare 5 mandate de aducere a persoanelor bănuite, care vor fi conduse la sediul P.Î.C.C.J., în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale.
 
Conform Poliţiei Române, la activităţi participă şi poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Institutului Naţional de Criminalistică, precum şi poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul a 35 de inspectorate de poliţie judeţene (Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: