Viscolul face prăpăd: 5 drumuri naţionale şi A2 închise, 15 localităţi fără curent şi 82 de persoane salvate

Viscolul face prăpăd: 5 drumuri naţionale şi A2 închise, 15 localităţi fără curent şi 82 de persoane salvate

Vremea rea în judeţul Călăraşi Foto:Adevărul

Viscolul a făcut ravagii în judeţul Călăraşi. Autostrada Soarelui, cinci drumuri naţionale, şcoli închise, trenuri anulate şi 15 localităţi fără energie electrică. Aceasta este situaţia provocată de ninsorile viscolite care au pus stăpânire pe Bărăgan.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Zeci de persoane au fost salvate din calea ninsorilor viscolite, după ce rămăseseră înzăpezite în maşini. Peste o sută de militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” din Călăraşi au acţionat non-stop pentru punerea oamenilor la adăpost. 14 autovehicule, printre care şi un autocar au rămas captive în zăpadă. Cele mai multe probleme s-au înregistrat în localităţile Călăreţi, Nucetu, Dor Mărunt, Drajna, Sohatu, Florica, Fundulea şi Perişoru.

„ Sunt şi avarii la reţeaua de energie din cauza vântului puternic, 15 localităţi fiind fără curent, printre care şi Olteniţa”, a anunţat plt.adj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.  Din cauza viscolului puternic, în judeţul Călăraşi, Compania Naţională de Drumuri Naţionale, alături de poliţiştii rutieri au decis să închidă Autostrada Soarelui, pe tronsul Bucureşti-Feteşti, dar şi DN 41 – Olteniţa – limită judeţul Giurgiu, DN 3 – Fundulea – Călăraşi, DN 4 – Olteniţa – Bucureşti, DN 21 – Călăraşi – Slobozia şi DN 3A – Lehliu – Gară – Feteşti.

 

Vă recomandăm şi:

UPDATE Bărăganul, spulberat de viscol. Troiene de 30 de cm, meteorologii nu exclud posibilitatea emiterii unui cod roşu, A2 a fost închisă

Iarna se dezlănţuie. Weekend de coşmar cu viscol, ger şi zăpadă troienită. Care vor fi zonele cele mai afectate de ninsori

Cum să supravieţuieşti pe cod portocaliu. Ce nu trebuie să lipsească din maşină când pleci la drum pe viscol

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările