Trafic intens la frontieră, în ultimele 24 de ore. 195.000 de persoane au trecut graniţa

Trafic intens la frontieră, în ultimele 24 de ore. 195.000 de persoane au trecut graniţa

Trafic intens la frontieră FOTO Şt.Both

Îîn ultimele 24 de ore s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară. Aproximativ 195.000 de persoane au tranzitat frontiera.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport, prin suplimentarea personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum şi deschiderea suplimentară a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.
 
De asemenea, reprezentanţii I.T.P.F. Oradea, I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi I.T.P.F. Giurgiu sunt în contact permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria şi Bulgaria, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.
 
Astfel, în data 31 iulie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 194.800 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 47.000 mijloace de transport (dintre care 8.400 automarfare). 
 
Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 59.500 de persoane şi 22.000 de mijloace de transport (3.500 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 30.600 de persoane cu 11.600 mijloace de transport şi 2.300 automarfare.
 
Conform IGPF, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la frontira cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei.  
 
Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.
 
În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat 69 fapte ilegale (43 infracţiuni şi 26 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. De asemenea au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 252.000 lei.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările