Sportivi de pe malul Borcei, în echipajele României la Cupa Mondială de Canotaj III de la Rotterdam

Sportivi de pe malul Borcei, în echipajele României la Cupa Mondială de Canotaj III de la Rotterdam

Unul dintre echipajele României

România va fi prezentă la Cupa Mondială de Canotaj III de la Rotterdam, între 12 şi 14 iulie, cu 11 echipaje şi 42 de sportivi, printre care şi canotori aparţinând Clubului Sportiv Municipal Călăraşi. Competiţia va fi găzduită, în premieră, de circuitul de regate Willem Alexander Baan.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
A treia etapă de Cupă Mondială din acest an reuneşte sportivi din 42 ţări şi este ultimul mare eveniment înainte de Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz-Ottensheim, Austria, de la sfârşitul lunii august, decisiv în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.
Cei mai mulţi dintre sportivii aliniaţi la start au în palmares medalii de aur, argint şi bronz la Campionatele Europene şi Mondiale.
 
La feminin dublu rame (W2-) ţara noastră va fi reprezentată de două echipaje - cel format din Cristina - Georgiana Popescu/ Amalia Bereş  şi Mădălina-Gabriela Caşu(Călăraşi) / Iuliana Buhuş.
Echipajul masculin de dublu rame (M2-) este format din Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. La feminin dublu vâsle (W2x) participă Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş, iar la masculin dublu vâsle (M2x) echipajul format din Ioan Prundeanu şi Marian-Florin Enache. Echipajul de patru rame este format la feminin (W4-) din Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tivlescu. 
 
Două echipaje în proba masculină de 4 rame
 
În proba masculină de patru rame (M4-), România aliniază la start două echipaje. Primul este format din Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, iar al doilea din Alexandru Chioseaua(Călăraşi), Ciprian Huc, Alexandru Danciu si Bogdan Baitoc. 
Echipajul feminin de dublu vâsle categorie uşoară (LW2x) este format din Ionela- Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleaga.
România are reprezentanţi şi în probele de opt rame cu carmaci . Echipajul feminin (W8+) este format din Georgiana Vasile(Călăraşi), Adriana Ailincai(Călăraşi), Maria Tivodariu,  Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana  Anghel şi Daniela Druncea. 
 
Ultimul test în vederea calificării la JO 2020
 
Echipajul masculin de opt rame cu carmaci (M8+) este format din, Constantin Adam, Constantin Radu, Adrian Damii, Alexandru Matincă, Vlad-Dragoş Aicoboae, Cristi-Ilie Pîrghie, Alexandru-Consmin Macovei, Sergiu-Vasile Bejan si Adrian Munteanu. 
Concursul reprezintă ultimul test în vederea calificării la JO 2020. Sportivii şi-au propus ca obiectiv câştigarea a două medalii şi a încă două locuri IV – VI. 
Cupa Mondială de Canotaj a fost lansată ca eveniment în anul 1997 şi constă în 3 etape organizate anual în lunile mai, iunie şi iulie În acest an, prima etapă a avut loc Plodviv, Bulgaria (10-12 Mai), iar a doua etapă la Poznan, Polonia (21-23 Iunie).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: