Rezultate bacalaureat 2012: Călăraşiul, printre judeţele cu cele mai puţine contestaţii depuse

Rezultate bacalaureat 2012: Călăraşiul, printre judeţele cu cele mai puţine contestaţii depuse

Examenul de bacalaureat, sesiunea a doua

Chiar dacă nu au fost mulţumiţi de rezultatele obţinute, puţini au fost absolvenţii care au ales să depună contestaţii la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului. Călăraşiul se situează printre judeţele cu cel mai mic număr de contestaţii depuse. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, au fost înregistrate 141 de contestaţii, cele mai multe dintre ele la limba română şi matematică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Notele finale la examenul de bacalaureat 2012, sesiunea a doua vor fi afişate miercuri, 5 septembrie, pe edu.ro. după ora 16.00. Potrivit Ministerului Educaţiei, înainte de contestaţii, 16.881 de elevi au reuşit să promoveze examenul cu o medie limită, iar 3.284 de elevi au luat note cuprinse între 7 şi 7,99. La nivel naţional, procentul de promovare la această sesiune de examen a fost de 24,27%. La Călăraşi, potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Gheorghe Stoianovici, au promovat 295 de elevi din cei 1.039 prezenţi la examen, adică 28,39%. Rezultatele sunt mulţumitoare, având în vedere că în prima sesiune, rata de promovabilitate a depăşit cu puţin 37%.

VEZI AICI CE NOTĂ AI OBŢINUT LA BACALAUREAT !

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările