Prognoza meteo: Vremea se schimbă în weekend. Unde se mută ninsorile, cât se încălzeşte

Prognoza meteo: Vremea se schimbă în weekend. Unde se mută ninsorile, cât se încălzeşte

Ninsorile se mută în nord-vestul ţării FOTO pixabay

De joi, 11 martie, vremea se îndreaptă în sudul ţării, însă va fi mai rece decât în mod normal. Ploile şi ninsorile se mută în jumătatea de nord-vest a ţării.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), joi, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor în jumătatea sudică a ţării, dar va fi mai rece decât normal în a doua decadă a lunii martie, în special dimineaţa şi noaptea, în majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ninsori slabe la munte, în Transilvania, iar în primele ore şi în Oltenia şi vestul Munteniei. Din orele serii, nebulozitatea va cuprinde treptat cea mai mare parte a teritoriului şi se vor semnala precipitaţii locale, în general slabe, predominant sub formă de ninsoare în regiunile nordice şi mixte în cele vestice.
 
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în a doua parte a intervalului, pe litoral, iar noaptea izolat şi trecător şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -8 şi 2 grade. Se va semnala ceaţă, izolat în orele dimineţii, iar noaptea cu caracter local în regiunile sudice.
 
În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei şi în a doua parte a nopţii când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimă va fi de -7…-5 grade.
 
Vineri, vremea se strică în jumătatea de nord-vest a ţării. Conform meteorologilor, înnorările vor fi persistente şi vor fi precipitaţii pe arii extinse, local moderate cantitativ; în nord, în centru şi la munte acestea vor fi la început mai ales sub formă de ninsoare, apoi mixte, iar în vest vor predomina ploile. În restul ţării, cerul va fi variabil, local cu nori joşi şi ceaţă în prima parte a zilei şi înnorări accentuate noaptea când va ploua în special în regiunile sudice. Pe alocuri se va depune polei. Mai ales ziua, vântul va sufla tare la munte şi va avea intensificări, local şi temporar, şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 10 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade.
 
În Capitală, vremea va fi în continuare rece pentru această perioadă din an, mai ales dimineaţa. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a nopţii va ploua şi vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. La începutul zilei vor fi condiţii de ceaţă.
 
Sâmbătă, conform ANM, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros şi îndeosebi în cursul zilei vor cădea precipitaţii în general slabe, în toate regiunile. Vor fi ploi în Crişana, Banat şi Oltenia, local în Muntenia şi Dobrogea, precipitaţii mixte în Maramureş, Moldova şi Transilvania şi predominant ninsori la munte.
Pe alocuri se va depune polei. Cu precădere în prima parte a intervalului, vântul va avea local şi temporar intensificări în special în jumătatea sudică a teritoriului şi la munte, suflând tare pe crestele Carpţilor Meridionali şi de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 10 grade, iar cele minime între -5 şi 3 grade.
 
În Capitală, vremea va fi rece pentru această perioadă din an. Cerul va fi temporar noros şi în cursul zilei trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -2 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de polei, iar noaptea de ceaţă.
 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările