Prognoza meteo: Vremea se înrăutăţeşte. Se anunţă fenomene extreme, unde plouă cu gheaţă

Prognoza meteo: Vremea se înrăutăţeşte. Se anunţă fenomene extreme, unde plouă cu gheaţă

Vreme rea în toată ţara FOTO Shutterstock

Ploi puternice, instabilitate atmosferică accentuată şi grindină anunţă meteorologii joi în toată ţara. Bărăganul se află sub cod galben de vreme rea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), până vineri,la ora 10.00, în Muntenia, Banat, Crişana şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei şi Moldovei, precum şi la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp
 
Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar de scurtă durată şi pe areale mai restrânse, avertizează meteorologii.
 
Joi,20 mai, în ţară, vremea va fi rece şi instabilă, cu înnorãri temporar accentuate şi averse însoţite pe alocuri de descărcări electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, 50…70 l/mp.
 
Izolat vor fi condiţii de grindină. La altitudini de peste 1700…1800 m, trecător vor mai fi şi precipitaţii mixte, dar ploile vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă prezent. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în partea a doua a intervalului pe crestele masivelor sudice (rafale de peste 70 km/h), iar pe alocuri şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în vest, sud-vest, sud-est, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe mici se va forma ceaţă.
 
Şi la Bucureşti, joi, vremea va fi instabilã şi se va răci. Vor fi înnorări şi va ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările