Prognoza meteo: Ce urmează după răcorirea accentuată. Avertismentul meteorologilor

Prognoza meteo: Ce urmează după răcorirea accentuată. Avertismentul meteorologilor

Vreme deosebită de caldă în următoarea perioadă la orele amiezii FOTO Shutterstock

Vremea se încălzeşte din nou, iar temperaturile vor fi insuportabile în unele zile. Meteorologii anunţă un alt val de caniculă, dar nu sunt excluse nici vijeliile.

Ştiri pe aceeaşi temă

"De la o zi la alta, vom ajunge din nou la temperaturi de 33-34 de grade. Ziua s-a micşorat, dimineţile sunt răcoroase, nu mai vorbim despre nopţi tropicale. Dacă, la miezul zilei, se ating 34 de grade, temperaturile coboară destul de repede. Astfel, o perioadă mică din zi avem valori termice insuportabile", a spus, într-o intervenţie la Realitatea PLUS, meteorologul Elena Cordoneanu. 
 
"Nu exclud complet vijeliile, dar sunt condiţii pentru puţine ploi. Vor fi ploi de după-amiază cel mai probabil în zona montană. Nu este exclus ca norul să dea şi vilejie. Cu toate acestea, probabilitatea este extrem de mică", a mai spus Elena Cordoneanu. 
 
Sâmbătă, 21 august, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea se va menţine predominant frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu valorile cele mai ridicate în sudul şi vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 8 grade în depresiunile intramontane şi 21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări după-amiaza în extremitatea nordică şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă. La sfârşitul nopţii, pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.
 
În Bucureşti, vremea se va menţine frumoasă, dar va fi călduroasă în orele amiezii. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla în general slab.
 
Duminică, 22 august, valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul şi vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 9 grade în depresiunile intramontane şi 21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele montane şi în regiunile estice, unde pe suprafeţe mici se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă, dar şi de scurtă durată în timpul ploilor. Noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă.
 
Şi în Capitală se anunţă vreme călduroasă în orele amiezii. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 15…18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările