Peste 500 de persoane se află în carantină şi 908 sunt izolate la domiciliu în judeţul Călăraşi

Peste 500 de persoane se află în carantină şi 908 sunt izolate la domiciliu în judeţul Călăraşi

Sute de persoane sunt în carantină instituţionalizată FOTO Shutterstock

În judeţul Călăraşi, astăzi, 7 aprilie 2020, se află în carantină instituţionalizată 521 de persoane, iar în autoizolare sunt 908 persoane, monitorizate la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieşit din carantină 29 de persoane, iar 496 au finalizat perioada de izolare de 14 zile, a anunţat Prefectura Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, în judeţul Călăraşi, până la această dată, au fost confirmate 33 de persoane cu COVID-19, iar 5 persoane au fost vindecate şi externate.
 
Angajaţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale au efectuat în continuare controale şi verificări, în contextul impus de starea de urgenţă şi de ordonanţele militare în vigoare, precum şi asigurarea pazei locaţiilor de carantinare. Astfel, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
 
Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 409 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 92 de sancţiuni în valoare de aproximativ 190.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricţiile stabilite de Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: