Parteneriat româno-bulgar de peste 3 milioane de euro. Echipamente moderne, achiziţionate pentru situaţii de urgenţă

Parteneriat româno-bulgar de peste 3 milioane de euro. Echipamente moderne, achiziţionate pentru situaţii de urgenţă

Vasile Iliuţă(stânga), preşedintele CJ Călăraşi a semnat actul adiţional la contract FOTO CJ Călăraşi

Pentru a fi gata de intervenţie, atunci când situaţia o impuse, autorităţile locale au încheiat un contract cu vecinii bulgari pentru a cumpăra echipamente de ultimă generaţie.


“Contractul a fost încheiat la jumătatea lunii martie, prin programul INTERREG România-Bulgaria, în valoare de 2 milioane euro, bugetul alocat judeţului Călăraşi, în care instituţia noastră figurează ca beneficiar 2, lider de proiect fiind partea bulgară din Polski-Trambesh”, a spus Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Călăraşi.

Recent, la sediul BRCT a fost semnat actul aditional al acestui contract de finanţare care priveşte achiziţionarea de echipamente pentru situaţii de urgenţă: sistem mobil de pompare a apei cu o valoare estimată de 250.000 euro şi o macara de 60 de tone cu o valoare estimată de 450.000 euro.
Proiectul bulgarilor, în parteneriat cu CJ Călăraşi, are o valoare totală de 3.853.515 euro, iar pe lista activităţilor principale ale proiectului se află şi organizarea de exerciţii comune în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Protecţia la inundaţii

Reprezentaţi ai CJ Călăraşi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei au mers, la sfârşitul lunii martie, în Bulgaria,  pentru a participa la o sesiune de informare cu privire la managementul de risc şi protecţia la inundaţii în cele două regiuni, proiect european pe care urmează să îl deruleze cele două ţări.
Echipa de proiect din cadrul Direcţiei de Dezvoltare a Consiliului Judeţean Călăraşi şi  reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi au discutat punctual fiecare dintre obiectivele acestui ambiţios proiect cu partenerii bulgari din localitatea Polski-Trambesh.

Consiliul Judeţean Călăraşi, care are calitatea de beneficiar partener în acest proiect,  va achiziţiona echipamente moderne de intervenţie pentru situaţii de urgenţă; un sistem mobil de pompare a apei cu o capacitate de 30.000 litri/ minut,  un vehicul de intervenţie în caz de urgenţă pentru transport bombe neexplodate, un vehicul de intervenţie în caz de urgenţă tip macara de 60 de tone împreună cu echipamente specifice  de salvare de la înălţime.
 

Vă recomandăm şi:

Aplicaţie tactică. Militarii de la ISU au simulat intervenţia la situaţii de urgenţă

Exerciţiu tactic în hipermarket. Mobilizare de forţe de la ISU, intervenţii contracronometru

Exerciţiu tactic pe Autostrada Soarelui, la km 111. Mobilizare de forţe, intervenţii contracronometru

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările