FOTO Oameni cu suflet. O mână de ajutor pentru bătrâna din Dichiseni cu pensie de 7 lei

FOTO Oameni cu suflet. O mână de ajutor pentru bătrâna din Dichiseni cu pensie de 7 lei

Elena Smădu va primi alimente şi lemne de la câţiva bucureşteni Foto:I.S.

Pentru pensionara din comuna Dichiseni, care trăieşte cu 7 lei pe lună, începe să răsară soarele. Directorul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială din Primăria Capitalei îi întinde o mână de ajutor. Cosmina Niculescu a început deja să strângă bani şi alimente pentru a veni la Călăraşi să-i facă o bucurie bătrânei.

Ştiri pe aceeaşi temă


"Mda..România, te iubesc... Mi-a trimis cineva asta, rugându-mă să ajut. Prima mea reacţie a fost că sunt şi în Bucureşti destui amărâţi de ajutat. După un timp, m-am răzgândit şi m-am gândit că putem ajuta, totuşi. Aşa ca am găsit nişte prieteni care vor dona alimente şi lemne de foc, iar joi vom merge să le ducem doamnei şi să încercăm să o aducem la Bucureşti pentru tratamentul rănii de la picior. Doritorii de a ajuta şi de a merge cu noi, mândri ca sunt romani, let me know...", a scris Cosmina Nicolescu, pe pagina sa de socializare, după ce a citit pe adevarul.ro povestea impresionantă a bătrânei care are pensie de 7 lei.

Directorul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială spune că, în urma poveştii pe care a citit-o pe site-ul adevarul.ro, a reuşit să mobilizeze câţiva oameni de bine şi a strâns bani pentru Elena Smâdu, bătrâna care traieşte dintr-o pensie de 7 lei. Pentru cei care doresc s-o ajute, iată adresa pensionarei: strada I.L. Caragiale, nr.17, localitatea Dichiseni, comuna Dichiseni, judeţul Călăraşi.

"Vom veni cu alimente neperisabile, cu bani şi lemne de foc, dar şi cu feşe, pasamente şi medicamente. De asemenea, mi se pare foarte important să o putem duce la medic pentru a-i îngriji rana de la picior", a spus Cosmina Nicolescu, impresionată de drama prin care trece bătrâna. Directorul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială din Primăria Bucureşti speră ca gestul său şi al prietenilor săi să fie un bun exemplu de urmat pentru oamenii cu posibilităţi şi cu suflet mare. "Este aşa de simplu să facem o bucurie cuiva, important e să ne dorim acest lucru", a adăugat Cosmina Nicolescu.

 

Vă recomandăm şi:

FOTO Viaţa bate filmul. Cum trăieşte o bătrână din Bărăgan cu o pensie de 7 lei

Pensii de lux vs. pensii de mizerie. Cum primeşte ţăranul 300 de lei pensie, iar magistratul, 16.000 de lei

FOTO Azil modern pentru bătrânii fără speranţă. O fundaţie umanitară a transformat un vechi spital din comuna  Viziru într-un obiectiv unic în România

S-au dat procurori şi poliţişti pentru a păcăli bătrâni. Poliţia speră să dea de escroci cu ajutorul portretelor robot

 

Căsuţa în care locuieşte bătrâna Foto:I.S.

Imagini din aceeasi galerie
  • Căsuţa în care locuieşte bătrâna Foto:I.S.
  • Oala de pe plită aşteaptă să fie umplută Foto:I.S.
  • Elena Smădu(80 de ani), din comuna Dichiseni, trăieşte în sărăcie Foto:I.S.
  • Pensia pe care o primşte în fiecare lună:7 lei! Foto:I.S.
  • Pensionara trăieşte în sărăcie Foto:I.S.
  • Bătrâna şi Iuliana Coman, nepoata, care îi poartă de grijă Foto:I.S.
  • Cu o bucată de pâine în mână, singurul lucru pe care şi-l permite din pensie Foto:I.S.
  • Elena Smădu locuieşte în comuna Dichiseni Foto:I.S.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările