Klaus Iohannis, în vizită la Călăraşi: „Sunteţi un judeţ de frunte în PNL, unde am revenit cu drag“

Klaus Iohannis, în vizită la Călăraşi: „Sunteţi un judeţ de frunte în PNL, unde am revenit cu drag“

Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită la Călăraşi FOTO I,S.

Klaus Iohannis, preşedintele României, a vizitat miercuri, 9 octombrie, oraşul Călăraşi. Preşedintele a fost întâmpinat de sute de simpatizanţi în piaţa din faţa primăriei.

În cadrul vizitei pe care a întreprins-o pe malul Borcei, preşedintele s-a întâlnit cu primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin, dar şi cu elevi de top de la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei“, cu rezultate meritorii la fizică şi robotică. Impresionat de proiectele la care lucrează copiii, alături de cei doi profesori coordonatori, Gili Dumitrescu şi Klaus Micescu, preşedintele Iohannis le-a dat acestora la finalul întrevederii nota 10 cu felicitări. Elevii au povestit despre pasiunea lor pentru robotică, despre proiectele la care au lucrat şi i-au prezentat preşedintelui vehiculul pe care l-au construit. 

Echipa de robotică a Colegiului Naţional “Barbu Ştirbei”, Danube Robotics, este constituită din elevi de la clasele IX – XII, care sunt coordonaţi de profesorii de informatică şi fizică din liceu. Elevii au proiectat, construit şi au programat un robot cu care au participat la competiţia First Tech Challenge România şi care a cules de pe terenul de concurs mai multe minerale în formă de cuburi pe care le-a depozitat apoi într-un vehicul spaţial.

De asemenea, preşedintele a făcut cunoştinţă şi cu robotul Nao, socotit drept cel mai spectaculos robot umanoid din întreagă lume - ştie să danseze, să cânte, să dea răspunsuri - care este prezent la orele de fizică de la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei din Călăraşi. El i-a încurajat pe copii să continue să facă performanţă şi i-a felicitat pentru rezultatele obţinute.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu membrii Biroului Permanent Judeţean şi ai Comitetului Director Judeţean al PNL Călăraşi, în sala de şedinţe a Primăriei.

"Călăraşiul este un judeţ cu oameni inimoşi, deschişi, harnici, şi pot să repet ce a spus şi primarul, sunteţi un judeţ de frunte şi în PNL (n.r. - dintre cele 55 de primării din judeţul Călăraşi, 36 au primari PNL), unde am revenit cu drag", a spus preşedintele.

La finalul vizitei, care a durat o oră, Klaus Iohannis a fost înconjurat de mulţimea de oameni, pentru a face fotografii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: