Focar de COVID-19 la spitalul din Lehliu. Secţia Chirurgie a fost închisă, câte persoane sunt infectate

Focar de COVID-19 la spitalul din Lehliu. Secţia Chirurgie a fost închisă, câte persoane sunt infectate

Ambulatoriul spitalului din Lehliu-Gară FOTO Adevărul

Creştere alarmantă a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în judeţul Călăraşi. Secţia Chirurgie a Spitalului din Lehliu-Gară a fost închisă, după ce 13 persoane, 5 cadre medicale şi 8 pacienţi, au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile sanitare din Călăraşi au declarat că răspândirea bolii a fost făcută de o pacientă infectată. Femeia, deşi avea simptome, a venit la unitatea medicală pentru o intervenţie chirurgicală. Până la sosirea rezultatului testului pentru COVID-19, infecţia fusese împrăştiată. În prezent, secţia a fost închisă şi se face dezinfecţie, iar personalul medical a fost supus testelor. Pacienţii confirmaţi pozitiv au fost trasferaţi la Olteniţa, la spitalul suport-COVID. În judeţul Călăraşi, până joi, 20 august, 442(21 de cazuri, înregistrate în ultimele 24 de ore) de persoane au fost confirmate cu COVID-19, de la debutul pandemiei fiind înregistrate 19 decese.

Alte 1.346 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunţate joi de Grupul de Comunicare Strategică, bilanţul îmbolnăvirilor la nivel naţional fiind de 74.963. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 48 de decese, totalul fiind 3.154. 489 de pacienţi sunt la ATI.

 
 ”Până astăzi, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 74.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 34.196 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 8.820 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.346 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, conform datelor transmise joi.
 
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 913 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 3.154 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările