Danubius Park, un proiect mort în faşă, are şanse să fie resuscitat

Danubius Park, un proiect mort în faşă, are şanse să fie resuscitat

Malul Dunării din apropiere de Călăraşi ar putea deveni o zona turistică importantă după finalizarea unui proiect care prevede construirea de hoteluri, restaurante, a unui port şi a replicii unui sat de la începutul secolului XX destinat cazării turiştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă


Proiectul de amploare, denumit Danubius Park, ce viza transformarea zonei într-un punct de atracţie pentru oraşul de pe malul Borcei a fost scos din sertar. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Bogdan Georgescu, şi Sorin Vrăjitoru, consilier judeţean, repun pe tapet problema dezvoltării unei zone turistice la Călăraşi.
Cei doi au iniţiat un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea unui grup de lucru la nivelul insituţiei prin care să se găsească cele mai bune soluţii pentru resuscitarea proiectului. Acesta va fi supus dezbaterii, în şedinţă ordinară, joi, 27 martie, la CJ Călăraşi.

Planuri măreţe

Cu zona de agrement avea planuri măreţe şi fostul primar al Călăraşiului, Nicolae Dragu.  „Parcul şi zona de la hidrobiciclete se află în patrimoniul primăriei şi este inclus în proiectul de turism şi agrement Danubius Park“, spunea Dragu în 2010. Primăria Călăraşi a făcut demersuri chiar şi la ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale pentru a obţine finanţarea necesară dezvoltării unei zone turistice pe malul braţului Borcea. Preţul fusese estimat la peste 20 milioane de euro, în urmă cu 4 ani.

Vă recomandăm şi:

FOTO Cele mai rare păsari care trăiesc în Bărăgan. Gâsca cu gât roşu şi pelicanul creţ, bijuteriile de la Dunăre

Investitori români şi bulgari, cu ochii pe viitorul podul peste Dunăre Călăraşi- Silistra

"Spiritul Dunării în comunităţile portuare", la final. Proiectul a fost pus în practică în România şi Bulgaria

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările