Cum păstrezi ardeii graşi iarna. Reţeta care îi ţine fragezi şi gustoşi, secretul conservării perfecte

Cum păstrezi ardeii graşi iarna. Reţeta care îi ţine fragezi şi gustoşi, secretul conservării perfecte

Ardeiul gras pentru umplut poate fi conservat după o treţetă uşoară FOTO retete-usoare.info

Gospodinele care umplu cămările cu bunătăţi pentru iarnă nu vor da greş cu reţeta de conservare a ardeilor graşi , aparţinând regretatului gastronom Radu Anton Roman.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată ce nota Radu Anton Roman despre această reţetă: Orice gospodină geto-latină prevăzătoare mută în octombrie-noiembrie, o mică toamnă în cămări: murături, „zacuşti“, vinete tocate-n ulei, zarzavat şi verdeţuri în sare sau oţet, şi altele, destule. De aici nu pot lipsi ardeii de umplut.
 
Ingrediente:
 
10 kg ardei graşi, frumoşi şi sănătoşi 
 5 legături frunze ţelină
 1 pumn plin de frunze de vişin 
 aspirină, 2 la 1 litru lichid 
 sare, să fie cam 1 lingură rasă la 1 litru de lichid 
 
Mod de preparare:
 
Se pune apă cu sare şi aspirină la fiert, vreo 3 litri . Se grijesc ardeii de seminţe şi cotoare, apoi se opăresc pe rând în apă clocotită, circa 2-3 minute. Se scot şi se pun într-un vas acoperit, să-şi revină. Frunzele de vişin şi de ţelină se spală bine (sau se şi opăresc în aceeaşi zeamă). Se aştern, cât mai îndesat, ardeii în borcan, se căpăcesc cu frunze şi se toarnă zeama fierbinte până la gură; se leagă. Pentru siguranţă se mai fierb borcanele într-o cratiţă, o jumătate de oră.
 
Cea mai importantă lucrare a gastronomiei româneşti
 
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările