Competiţie naţională. Echipa “Punţi între generaţii” de la Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei”, prima în top

Competiţie naţională. Echipa “Punţi între generaţii” de la Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei”, prima în top

Elevii călărăşeni, alături de persoanele de vârsta a treia Foto: CN Barbu Ştirbei

chipa “Punţi între generaţii” de la Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei” din Călăraşi s-a clasat pe primul loc la concurs naţional Euroşcoala, competiţie la care au participat 27 de licee din ţară. Ei vor reprezenta Romţnia la Strasbourg, pe 21 martie 2013, însoţiţi de coordonatori.

Cei 24 de elevi voluntari au desfăşurat împreună cu vârstnici de la Căminul de Bătrâni “Sf. Antim Ivireanul”, pensionari de la Centrul de Zi Călăraşi, diverse activităţi care i-au ajutat să înţeleagă faptul că sufletului nu trebuie să-i atribuim niciodată o vârstă.

Activităţi de voluntariat

În timpul desfăşurării proiectului, din martie 2012 şi ajungând la final şase luni mai târziu, elevii au învăţat că fiecare om merită ascultat, că fiecare poveste de viaţă este speciala şi în acelaşi timp unică. 124 de elevi din clasele IX-XI(5 echipe de voluntari coordonate de un cadru didactic) pe parcursul anului scolar 2012-2013 vor desfăşura activităţi de voluntariat cu vârstnicii, utilizând metoda învăţarii prin joc şi, nu în ultimul rând, vor fi voluntari la Crucea Roşie.
       
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările