Campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună cu stăpân

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună cu stăpân

Campania se desfăşoară gratuit la Călăraşi FOTO Facebook/PMC

Serviciul Public de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân, din subordinea Primăriei Municipiului Călăraşi, continuă campania gratuită de sterilizare a câinilor de rasă comună cu stăpân, de pe raza municipiului.

 
Această campanie se desfăşoară pentru a veni in sprijinul populaţiei, având ca scop intrarea în legalitate privind deţinerea de câini de rasă comună, prevenirea abandonului canin şi reducerea numărului de câini fără stăpân de pe raza municipiului.
 
"Amintim că în conformitate cu HG 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, Art. 39, punctul 1, ” persoanele fizice sau juridice, asociaţiile şi fundaţiile pentru protecţia animalelor care deţin câini de rasă comună sau metişi ai acestora pe teritoriul ţării au obligaţia să îi sterilizeze pâna cel târziu la data de 1 ianuarie 2015”. Potrivit articolului 15 al Legii 258/2013, nerespectarea acestui lucru constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei", au precizat reprezentanţii Primăriei Călăraşi pe pagina de socilaizare a instituţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările