Călăraşi: Festival de Teatru Amator „Ernest Maftei“ la Ciocăneşti

Călăraşi: Festival de Teatru Amator „Ernest Maftei“ la Ciocăneşti

Regretatul Ernest Maftei, la prima ediţie a festivalului, alături de doi dintre organizatori

La prima ediţia din 2006 a luat parte şi regretatul actor Ernest Maftei. Ediţia din acest an este un omagiu adus întregii cariere a acestui mare actor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În memoria marelui actor Ernest Maftei s-a organizat în acest an ediţia a doua a Festivalului de film ce-i poartă. „Ne dorim ca în acest an să fie o ediţie în cinstea acestui mare actor iubit de toţi românii, ca o recunoaştere a întregii sale activităţi“, declară organizatorul evenimentului, Dan Melente.

Festivalul de Teatru Amator „Ernest Maftei” va avea loc la Ciocăneşti astăzi şi mâine. 7 trupe de teatru din judeţ vor participa la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Teatru Amator „Ernest Maftei“ ce are loc la Căminul Cultural din localitate.

Începând cu orele 19.00, va avea loc un spectacol de seară unde trupa „Trepte“ va interpreta  piesa „Eu când vreau să fluier, fluier“ de Andreea Vălean, regia Ştefan Niţu. „Este o onoare pentru noi faptul că am fost invitaţi să facem avanpremiera piesei de teatru aici la Ciocăneşti“, spune Ştefan Niţu, regizorul piesei. Începând cu orele 20.00  va avea loc Seara actorilor la Club Enigma Ciocaneşti.

Trofeul Festivalului 

Tinerii actori se vor lupta să câştige trofeul festivalului ce va fi recompensat cu 500 de lei.  În acest concurs s-au înscris 80 de tineri din 7 trupe din tot judeţul ce evolua în faţa juriului specialist format din Ştefan Niţu, referent pe probleme de teatru în cadrul Centrului Cultural Judeţean Călăraşi, Irina Marina Banu-actriţă în trupa de teatru „Aurel Elefterescu“ şi Laura Mara-scriitor.

La festival vor fi două categorii de vârstă: 10-14 ani şi peste 14 ani. La categoria de vârstă 10-14 ani concurează trupele: „Gigantii“ din comuna Cuza Vodă cu piesa „Ostaşi la poarta vieţii“ de Dinu Elena, Regizor: Daniela Gavrilă, Cătălina Munteanu, Trupa „As“ Şoldanu ce va interpreta piesa „L-am visat pe Nenea Iancu“ de Dumitru Stanciu, Regizor: Daniela Gavrilă şi Cătălina Munteanu, Trupa „Amfitrion“ din comuna Dorobanţu cu piesa „Fabula“ de  Eugen Mihaiescu, Regia: Liliana Zaharia, Trupa „Stage“ Rasa cu piesa „Troia“  în regia Gabrielei Trifan şi 3 trupe la categoria de vârstă peste 14 ani: Trupa „Donaris“ Ciocăneşti cu piesa „Inspecţia“ de  Puiu Călinescu în regia lui Carmen Gheorghe, Trupa „Melpomena“ Călăraşi ce va interpreta piesa „Lada“ de Ioan Sava, Regia: Felea Mihaela şi Trupa „Tot noi“ Olteniţa cu piesa „ E o distanţă“ în regia Ioanei Chirnogeanu.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările