Bacalaureat 2012 Călăraşi. Pe 20 august începe examenul picaţilor

Bacalaureat 2012 Călăraşi. Pe 20 august începe examenul picaţilor

Examenul de bacalaureat, sesiunea a doua

Adolescenţii care nu au reuşit să promoveze prima sesiune a bacalaureatului intră, din nou, în febra examenului. Aproximativ 1.230 de absolvenţi ai clasei a XII-a încep luni, 20 august, sesiunea de toamnă a examenului maturităţii. Probele concursului sunt programate în perioada 20-31 august, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 100.000 de candidaţi au fost înscrişi pentru a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta în toată ţara, examen care va începe luni şi se va desfăşura în 304 centre de examen, informează Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului (MECTS).

Calendarul examenului de BACALAUREAT 2012, sesiunea august-septembrie

Luni sunt programate probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, acestea urmând să aibă loc şi marţi, respectiv marţi şi miercuri. Pentru susţinerea acestor probe s-au înscris 12.726 de candidaţi, a precizat sursa citată. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale va avea loc în 23 şi 24 august. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la aceste probe nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Probele scrise încep pe 27 august

Prima probă scrisă (limba şi literatura română) a bacalaureatului din sesiunea de toamnă se va desfăşura luni, 27 august. Aceasta va fi urmată marţi, 28 august, de proba de limba şi literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 29 august. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc, vineri, 31 august. Rezultatele finale ale bacalaureatului vor fi afişate în toate centrele de examen pe 5 septembrie 2012. La sesiunea iunie-iulie 2012 a bac-ului, la Călăraşi s-au înscris 2.394 de absolvenți, atât din promoția curentă cât și din seriile anterioare.

Promovabilitate de 41,14%

Nici în acest an, elevii călărăşeni nu au mai fost mai bine pregătiţi decât anul trecut. 58,86% din elevii care su susţinut examenul de bacalaureat au picat, rata promovabilităţii fiind de 41,14%. Rezultatele dezastruoase nu ies cu nimic din tiparul ultimilor doi ani: în 2011, în judeţul Călăraşi au promovat doar 40,88% din elevii care au susţinut bacalaureatul, iar în 2010, în urma contestaţiilor, promovabilitatea a fost de 55%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările