VIDEO Solar transformat de viscol într-un morman de fier şi fâşii din plastic

VIDEO Solar transformat de viscol într-un morman de fier şi fâşii din plastic

Viscolul extrem de puternic a produs pagube şi în agricultură. Mai mulţi legumicultori din zonele măturate de rafale au rămas fără solarii şi contabilizează pagube de zeci de mii de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Buzoianul Mircea Tatu a pierdut în numai câteva ore o investiţie de 70.000 de lei. Dintr-un solar pe structură din metal, cu folie dublă şi instalaţii de irigare şi încălzire, a rămas un morman de fiare şi fâşii din plastic. 
 
A fost martor la urgia care i-a distrus munca şi investiţia. ”De 12 ani sunt aici dar nu am văzut vânt atât de puternic. Cred că a suflat cu 150 de kilometri pe oră. Îţi era frică să nu fii luat pe sus”, ne-a declarat fermierul.
 
Fermierul a răsuflat uşurat când a observat că celelalte solarii au scăpat neavariate, pentru că s-au aflat la adăpostul celui distrus. Pe o suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi, legumicultorul avea 5.000 de răsaduri de castraveţi din care aştepta roade peste mai puţin de două luni. 
 
Mircea Tatu va fi nevoit să îşi reconstruiască solarul cu banii lui, deoarece nu avea asigurare. ”Îmi pare rău de munca irosită. Încă două luni ne trebuie, alte zeci de mii de lei, şi ne apucăm de treabă să refacem solarul. O să refolosim o parte din structura metalică”, spune Mircea Tatu.
 
Nici serele Staţiunii de Cercetare Legumicolă nu au scăpat de furia vântului. Mai multe geamuri au fost sparte, iar plantele abia răsărite sunt în pericol dacă nu primesc căldura de care au nevoie pentru a se dezvolta.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările