VIDEO Motivul pentru care o elevă de gimnaziu din Valea Râmnicului a improvizat o minibibliotecă în faţa casei

VIDEO Motivul pentru care o elevă de gimnaziu din Valea Râmnicului a improvizat o minibibliotecă în faţa casei

Sursa sparknews.ro

Ana-Maria Luciu, o elevă de clasa a VI-a din comuna buzoiană Valea Râmnicului, a amenajat o minibibliotecă în faţa casei ei cu cărţi pe care le pot împrumuta copiii sărmani din sat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fetiţa trece în clasa a VI-a, iar copiii din satul Rubla care nu au cărţi vin şi împrumută un roman sau o enciclopedie din biblioteca ei.

La început, eleva în vârstă de 12 ani a agăţat pe gard, la stradă, două lădiţe cu cărţi, alături de mesajul „Dăruiţi sau poftiţi”, scrie sparknews.ro. 

După aceea, a amenajat o mică bibliotecă. La o lună de când a pus în practică ideea, Ana este fericită pentru că proiectul ei s-a bucurat de succes.

„Copiii îmi spun că sunt fascinaţi de lumea descoperită în cărţi”, mărturiseşte fata.

În fiecare după-amiază şi aproape toată ziua în weekend, Ana-Maria deschide această minibibliotecă din faţa casei pentru copiii din sat.  Elevă a Şcolii Gimnaziale nr.1 din Râmnicu Sărat, Ana-Maria Luciu locuieşte în satul Rubla, comuna Valea Râmnicului, judeţul Buzău şi face naveta în timpul şcolii, după cum scrie sparknews.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările