VIDEO A fost inaugurat noul sediu al Judecătoriei Buzău, amenajat în Galleria Mall. Instituţia are intrări separate de centrul comercial

VIDEO A fost inaugurat noul sediu al Judecătoriei Buzău, amenajat în Galleria Mall. Instituţia are intrări separate de centrul comercial

Buzoienii certaţi cu legea vor fi judecaţi la… mall. Judecătoria din Buzău funcţionează, de astazi, într-unul dintre centrele comerciale din oraş. Proprietarii au cerut chirie mică, aşa că şefii magistraţilor au acceptat oferta, bucuroşi că vor avea în sfârşit birouri decente în care să nu se mai înghesuie câte şapte. La inaugurarea oficială a noului sediu a fost prezent secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Alin Lucian Antochi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
De acum înainte, Judecătoria Buzău va funcţiona în complexul Galleria Mall din municipiu. Lucrările de amanajare a noului sediul al instanţei locale au durat aproximativ cinci luni. 
 
Întreaga investiţie a ajuns la aproximativ 500.000 euro, cea mai mare parte fiind asigurată de societatea care administrează complexul comercial. În schimb, chiria lunară va fi suportată de Ministerul Justiţiei. 
 
Noul sediu al judecătoriei municipiului Buzău are o suprafaţă de 2.200 de metri pătraţi, patru săli de judecată şi peste 50 de birouri. De asemenea, au fost amenajate şi trei săli de arest, încăperi special create pentru întâlnirile avocaţilor cu clienţii aflaţi în arest preventiv.

”Acest sediu nou al Judecătoriei este radical diferit de sediul vechi. Avem 4 săli de judecată pentru public şi 4 săli pentru şedinţele camerei de Consiliu. Atât judecătorii cât şi grefierii au birouri care asigură condiţii optime de lucru, adică câte doi judecători în birou şi câte 3 grefieri într-un birou faţă de 6-9 grefieri în birou sau 4-6 judecători câţi se aflau în vechiul sediu. Chiria lunară este plătită din fonduri asigurate de Ministerul justiţiei şi costă 13.500 de euro +TVA lunar. Din punctul meu de vedere este un sediu modern de instanţă comparabil cu unul din Europa ”, a spus judecătorul Leontin Drăgulescu. 

Judecătoria din mall dispune de dotări de ultimă oră. Sălile de judecată au sistem audio modern, mobilierul este nou iar la intrarea în sălile de judecată sunt montate ecrane LED care afişează programul zilnic al termenelor de judecată.
 
”Deşi contractul este pe o perioadă de 5 ani, eu sper ca Judecătoria să se mute mai repede în casă proprie după ce investiţia se va finaliza. Până atunci, sper ca toţi cei ce calcă pragul acestui spaţiu să se simtă ca într-o instanţă de nivel european”, a declarat Alin Antochi, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Până astăzi, instanţa buzoiană îşi desfăşura activitatea în aceeaşi clădire cu Tribunalul Buzău, însă sediul este vechi de peste 100 de ani iar spaţiul insuficient. 
 
Centrul comercial Galleria Mall, unde funcţionează de astăzi Judecătoria, a fost construit în anul 2008 de către dezvoltatorul GTC România şi a fost cumpărat în anul 2015 de către societatea buzoiană Eurosting Industry SRL.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările