Urşi vânaţi de braconieri, în păduri din judeţele Buzău şi Vrancea

Urşi vânaţi de braconieri, în păduri din judeţele Buzău şi Vrancea

Sursa IPJ Buzău

Trei bărbaţi din Constanţa şi un buzoian au intrat în atenţia poliţiştilor într-un dosar de braconaj. În urmă cu o săptămână, aceştia ar fi vânat doi urşi, unul de pe un fond de vânătoare din Vrancea, iar celălalt, de pe un fond de vânătoare din Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă


Au fost prinşi după ce maşina cu care a fost transportat unul dintre urşii vânaţi a fost oprită în trafic, iar poliţiştilor le-a dat de gândit faptul că portbagajul autovehiculului era plin de noroi şi mirosea ciudat.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au efectuat în data de 11 februarie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, două percheziţii domiciliare, pe raza comunei Verneşti, la persoane bănuite de braconaj. 

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38, respectiv 47 de ani, trei din Constanţa şi unul din Buzău, vânători autorizaţi conform legii, ar fi participat la braconarea a două exemplare din specia urs în zilele de 6 şi 11 februarie.

În urma desfăşurării percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor componente vânat, trei arme de vânătoare, obiecte vestimentare şi medii de stocare. De asemenea, au fost indisponibilizate două autovehicule.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei în vederea audierilor pentru transportul vânatului dobândit în condiţiile art. 42 sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condiţiilor legii, conform Legii 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, faţă de trei dintre acestea cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările