Spectacol cu elicoptere şi avioane de la Boboc, în deschiderea Campionatului Mondial de Rachetomodele VIDEO

Spectacol cu elicoptere şi avioane de la Boboc, în deschiderea Campionatului Mondial de Rachetomodele VIDEO

Sursa I. Bunilă

Municipiul Buzău este în perioada 2-8 octombrie 2021 gazda Campionatului Mondial de Rachetomodele, competiţie care aduce in concurs peste 400 de sportivi din întreaga lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Deschiderea Campionatului Mondial de Rachetomodele a fost făcută sâmbătă, cu mare fast, pe un câmp de competiţie de la marginea Buzăului.
 
Delegaţii din 16 tări, printre care Rusia şi Statele Unite, au putut urmări un show aviatic realizat de piloţii de la Baza Aeriană de la Boboc.
 
La eveniment au participat  reprezentanţi ai Federaţiei Aeronautică Internaţională, autorităţi civile şi militare dar şi cosmonautul Dumitru Prunariu. 
 
Sportivii din Federaţia Rusă au ţinut să facă poză de grup în jurul celui care i-a fost coechipier lui Leonid Popov, pe Soyuz 40, în urmă cu patru decenii. 
 
 
Locul de desfăşurare a competiţiei este un câmp de lângă satul Spătaru, aflat la jumătatea distanţei către Gomoieşti.
 
Buzăul a ajuns un oraş cu tradiţie în organizarea evenimentelor de o asemenea amploare, după ce, în vara anului 2019, municipalitatea a organizat Campionatul European de Rachetomodelism, la care au participat peste 300 de sportivi din 19 ţări.
 
La această competiţie sportivă internaţională participă alături de România: Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Italia, Bulgaria, Lituania, Letonia, Olanda, Polonia, Ucraina, Slovacia, Serbia, Spania, Rusia şi Uzbekistan.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările