Opt autoturisme din Buzău, lăsate fără catalizatoare. Hoţii au fost prinşi

Opt autoturisme din Buzău, lăsate fără catalizatoare. Hoţii au fost prinşi

Arhivă

Hoţi de catalizatoare auto care au acţionat în mai multe judeţe din regiune, identificaţi de poliţiştii din Buzău. Este vorba despre doi bărbaţi din Tulcea, care, în doar câteva zile, au furat astfel de piese de la opt maşini parcate în municipiul Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă


Unul dintre ei a fost reţinut şi trimis în arestul IPJ Buzău, celălalt este deja după gratii, fiind arestat într-un dosar instrumentat de poliţiştii din Vrancea.

Indivizii respectivi, doi bărbaţi în vârstă de 31 şi 32 de ani, ambii din Tulcea, au acţionat la Buzău în primăvară. În a doua parte a lunii martie au ajuns la Buzău, au căutat maşini parcate în zone întunecate, iar pe timpul nopţii au dat lovitura. 

Au furat catalizatoare auto de la 8 maşini, în special autoutilitare, provocând proprietarilor o pagubă ce depăşeşte 18.000 de lei. Victimele, buzoieni cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, au cerut ajutorul poliţiştilor, care au demarat ample cercetări. 

La începutul lunii mai, cei doi făptaşi au fost identificaţi. Unul dintre hoţi fusese arestat între timp în Vrancea, pentru fapte similare, celălalt, un bărbat de 32 de ani, a fost de negăsit câteva săptămâni bune. În cele din urmă, a fost prins de poliţiştii de frontieră la Nădlac, în timp ce se pregătea să fugă din ţară.

“Din verificările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că în perioada 15-26 martie a.c., principalii bănuiţi, doi bărbaţi în vârstă de 31 şi 32 de ani, ambii din Tulcea ar fi profitat de faptul că autovehiculele erau parcate în locuri slab iluminate, pe raza municipiului Buzău şi ar fi sustras piese de la acestea. În data de 10 mai a.c., a fost emis mandat de aducere pe numele bărbatului de 32 de ani, iar  în ziua de 12 iulie, poliţiştii din cadrul Poliţiei de Frontieră l-au depistat pe acesta în judeţul Arad, ulterior fiind transportat la sediul Poliţiei municipiului Buzău. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor”, anunţă IPJ Buzău.

Bărbatul de 32 de ani a fost adus la Buzău, fiind reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de furt calificat. Marţi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru dispunerea măsurii preventive.

Pentru a nu cădea victime hoţilor de piese auto, poliţiştii recomandă şoferilor să fie cu ochii în patru atunci când aleg locul în care îşi lasă maşina peste noapte.

RECOMANDĂRI
1. Parcaţi în locuri iluminate, în zona de acţiune a oamenilor de ordine şi pază sau în garaj.
2. Dacă parcaţi într-un loc public, nu spuneţi nimănui cât întârziaţi.
3. Întotdeauna parcaţi maşina cu faţa la stradă, astfel încât orice persoană care ar umbla la ea să poată fi uşor văzută.
4. Închideţi complet toate geamurile. Un singur geam lăsat întredeschis poate să fie cale de acces în autoturism.
5. Nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, cum ar fi telefoane mobile, genţi, borsete, obiecte de îmbrăcăminte.
6. Nu ataşaţi la chei plăcuţe cu numele dumneavoastră/numărul de înmatriculare al maşinii.
7. Nu lăsaţi niciodată cheile în contac

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările