Buzău: Podul de la Vadu Paşii pune în pericol vieţile sătenilor. Acesta se poate prăbuşi în orice clipă

Buzău: Podul de la Vadu Paşii pune în pericol vieţile sătenilor. Acesta se poate prăbuşi în orice clipă

Podul de la Vadu Paşii

Aflat într-o stare precară după inundaţiile din anul 2005, podul construit de Anghel Saligny se poate prăbuşi în orice moment. Tentativele eşuate de consolidare a podului care leagă Buzăul de Vadu Paşii pun în pericol vieţile a sute de săteni, dar şi legătura feroviară cu Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 400 de localnici care traversează zilnic la picior podul lui Anghel Saligny, ca să ajungă la locul de muncă sau la şcolile din oraş, îşi pun viaţa în pericol după ce structura de rezistenţă a punţii de peste râul Buzău a fost afectată de viituri în anul 2005.
Autorităţile au intrat deja în alertă şi nu exclud interzicerea definitivă a circulaţiei pietonilor pe acest pod.

"Ne gândim chiar să întrerupem circulaţia sătenilor pe pod pentru a evita o tragedie. În fiecare an podul se şubrezeşte şi mai rău, iar anul acesta se constată o deplasare suplimentară din cauza apei provenite de la topirea zăpezii. Probabil că expertiza făcută acum trei ani s-a modificat şi de aceea am ordonat unei echipe de la ISU să faca o nouă verficare", a declarat prefectul Paul Beganu.


Tentative de a obţine bani pentru acest obiectiv au avut loc încă urmă cu doi ani înainte de aprobarea bugetului pe 2010.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările