Autobuze electrice şi staţii de încărcare, în Buzău, de la începutul anului viitor

Autobuze electrice şi staţii de încărcare, în Buzău, de la începutul anului viitor

Începând de anul viitor, buzoienii vor putea circula cu autobuze electrice. Nouă asemeena mijloace de transport, achizţionate cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale, vor fi distribuite la Buzău, în cadrul unui program naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă


Totodată, vor fi instalate şi trei staţii de încărcare rapidă şi nouă staţii de încărcare lentă. Modernele mijloace de transport ar urma să fie folosite în anumite perioade din zi în care sunt mai puţini călători.

Nu mai puţin de 9 autobuze electrice, achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale în cadrul unui program naţional, vor circula pe străzile oraşului în viitorul apropiat. 

Ele vor avea 12 metri lungime, o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie maximă de 105 kilometri.  Vor fi dotate cu internet wi-fi, camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi. 

Noile mijloace de transport ar urma să fie folosite în anumite perioade din zi în care sunt mai puţini călători.

Conducerea Primăriei Buzău estimează că cele 9 autobuze electrice ar urma să fie aduse în parcul societăţii cel târziu la începutul anului 2020. Municipalitatea intenţionează să achizţioneze, pe viitor, încă zece autobuze electrice, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: