Festivalul „Cârnaţilor de Pleşcoi” de la Berca are loc în weekend

Festivalul „Cârnaţilor de Pleşcoi” de la Berca are loc în weekend

Buzoienii sunt aşteptaţi în week-end la Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi, ediţia a VI-a

Pensiunea „Casa Matei” din Berca organizează, în acest week-end, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Cârnaţilor de Pleşcoi. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), filiala Buzău, Consiliul Judeţean prin Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău şi Primăria Berca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul va debuta sâmbătă, la ora 11.00. Ca în fiecare an, sărbătoarea va avea loc pe platoul din faţa Pensiunii „Casa Matei” dar şi pe străzile învecinate unde vor fi amenajate standuri de prezentare şi vânzare ale pensiunilor din Buzău, membre ale ANTREC precum şi producători locali de cârnaţi de Pleşcoi, pastramă, brânzeturi de oaie, de capră sau de vacă, diferite produse de panificaţie şi patiserie, must şi vinuri locale de Blăjani, de Zoreşti sau Pietroasele.

Pe durata celor două zile de festival, organizatorii au pregătit, pe lângă standurile cu produse tradiţionale, şi o scenă în aer liber unde vor avea loc diverse recitaluri susţinute de soliştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă, responsabil de altfel cu toată partea artistică a evenimentului.

Un alt element de noutate la cea de-a VI-a ediţie a festivalului va fi prezenţa Teatrului „Masca” din Bucureşti, condus de maestrul Mihai Mălaimare, care va însufleţi atmosfera cu o trupă de acrobaţi pe catalige.

La fel ca şi la ediţiile trecute va găti pentru cei prezenţi maestrul chef Horia Vârlan dar şi maestrul Ştefan Varga, un mare iubitor al gastronomiei buzoiene.
Nu vor lipsi din program nici concursurile consacrate de mâncat cârnaţi de Pleşcoi contra-cronometru şi de băut bere, respectiv „Fomilă de Pleşcoi”şi „Setilă de Berca”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: