Trei copii care se plimbau cu bicicletele pe un lac îngheţat au căzut în apă. Unul este căutat de scafandri

Trei copii care se plimbau cu bicicletele pe un lac îngheţat au căzut în apă. Unul este căutat de scafandri

Trei copii au căzut cu bicicletele în lacul de la Dumbrăviţa FOTO Ministerul Mediului

Patru copii se plimbau cu bicicletele pe suprafaţa îngheţată a lacului din comuna braşoveană Dumbrăviţa, iar la un moment dat gheaţa a cedat sub greutatea lor. Trei dintre aceştia au căzut în apă, iar unul încă nu a fost găsit

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru copii din comuna braşoveană Dumbrăviţa se plimbau cu bicicletele pe suprafaţa îngheţată a lacului de la marginea localităţii. La un moment dat, gheaţa s-a spart şi trei dintre cei mici au căzut în apă. Doi dintre micuţii ajunşi în lac au reuşit să iasă la suprafaţă şi să se deplaseze pe gheaţă până la mal, însă cel de-al patrulea a rămas sub gheaţă. 
 
„La data de 22 ianuarie 2022, în jurul orei 14:30, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că trei minori, care se aflau pe raza unui lac îngheţat, situat în localitatea Dumbrăviţa, judeţul Braşov, au căzut în acesta, ca urmare a spargerii gheţii. La faţa locului s-au deplasat, de îndată, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Feldioara, pompieri şi scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, precum şi echipaje SMURD.
 
Din primele cercetări efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că patru persoane, toate în vârstă de 14 ani, se aflau cu bicicletele pe suprafaţa îngheţată a unui lac din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Braşov, iar, ca urmare a ruperii gheţii, trei dintre acestea au căzut în lac. În continuare, două dintre cele trei persoane au reuşit să iasă din lac, pentru cea de-a treia persoană fiind desfăşurate activităţi de căutare de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.
 
Dintre cele două persoane care au reuşit să iasă din lac, o persoană a fost consultată la faţa locului de către cadrele medicale, iar cea de-a doua a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Activităţile sunt în curs de desfăşurare”, a transmis agentul şef Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov. 

UPDATE: Copilul rămas în lac a fost găsit la o oră după anunţ, în jurul orei 15:30. Maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, a precizat că acestuia i se aplică manevre de resuscitare.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările