Taina botezului,un adevărat coşmar pentru o familie din Braşov FOTO şi VIDEO

Taina botezului,un adevărat coşmar pentru o familie din Braşov FOTO şi VIDEO

Alina Hrizea speră ca fetiţa ei să nu rămână cu sechele pe viitor. Foto: Bogdan Crăciun

Familia Hrizea încă nu îşi revine după şocul de sâmbătă, când micuţa lor, de numai şapte săptămâni, a fost la un pas să se înece în cristelniţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru soţii Hrizea, Biserica „Schimbarea la faţă" din Braşov rămâne un loc în care nu vor mai călca niciodată, după ce taina botezului fetiţei lor, Anastasia, s-a transformat într-un coşmar. „Suntem nişte oameni credincioşi şi tocmai de aceea am avut încredere în preot că nu se întâmplă nimic dacă o bagă cu totul în apă, deşi noi i-am spus să nu facă acest lucru", ne-a declarat Alina Hrizea (29 de ani).

Botezuri pe bandă

Ziua de 5 noiembrie va rămâne o zi neagră pentru familia Hrizea, care încă nu şi-a revenit din şocul prin care a trecut. Preotul Eugen Comşulea a scufundat-o pe micuţă, de trei ori cu faţa în jos, fără să-i protejeze însă, căile respiratorii. După ce naşul a pus-o pe masa de înfăşat, Alina, a observant că fetiţa ei nu mai respiră. „Când am luat-o în braţe mi-am dat seama că nu respiră. Am văzut în ochii fetiţei mele o spaimă, o traumă. Am avut noroc cu un domn din biserică, care ştia să acorde primul ajutor, a început să respire. Ne-a deranjat faptul că, deşi toată lumea din biserică se agita, fiindcă au fost patru botezuri deodată, preotul a continuat slujba. A susţinut doar că noi suntem panicaţi", ne-a mărturisit Alina, care spune că fetiţa sa nu avea nicio problemă de sănătate când a fost botezată.

Nu se simte vinovat

Părinţii micuţei au depus plângere la Poliţie, iar acesta va fi cercetat pentru loviri şi alte violenţe. „S-a înregistrat o plângere la Secţia 5 Poliţie, cu privire la împrejurările în care a avut loc botezul şi se va da soluţia legală prin Parchet", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

„Am considerat că trebuie să se ia o măsură, pentru ca să se preîntâmpine astfel de incidente. Noi îl acuzăm pe preot doar că nu a ţinut cont şi de părerea noastră. Ne-am simţi vinovaţi dacă nu am trage acest semnal de alarmă şi astfel de incidente ar continua să se întâmple", a explicat tânăra.

Pentru a vedea mai multe imagini de la botezul de coşmar click pe videoPreotul nu se simte vinovat cu nimic. „Nu avea cum să se înece, probabil, copilul era bolnav. Eu am făcut sute de de botezuri fără să păţească nimeni nimic", a explicat Eugen Comşulea, citat de stirileprotv.ro. 

În schimb, protopopul Braşovul, Dănuţ Benga a declarat pentru stirileprotv.ro că preotul care a fost la un pas să înece un bebeluş nu a greşit cu nimic şi că practica botezului este aceeaşi de 2.000 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările