Limbaj ca-n filmele pentru adulţi folosit de o angajată a unui centru de plasament, într-o discuţie cu o minoră

Limbaj ca-n filmele pentru adulţi folosit de o angajată a unui centru de plasament, într-o discuţie cu o minoră

Limbaj suburban al unei angajate din Protecţia Copilului în discuţia cu o minoră FOTO Vişinel Bălan

O angajată a Centrul pentru Copii din Periş, judeţul Ilfov, are un limbaj de nedescris atunci când o minoră încearcă să poarte o discuţie cu ea, în care să-şi spună păsurile. Instituţiile publice responsabile au fost sesizate, dar deocamdată nu au reacţionat.

Ştiri pe aceeaşi temă

O angajată a Centrului de Copii din Periş, judeţul Ilfov, are un limbaj care cu greu ar putea fi catalogat în discuţia cu un adult, darămite cu un copil, aşa cum se întâmplă într-o înregistrare postată de preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan. 
 
O fată, beneficiară a serviciilor oferite de centru, încearcă să poarte o discuţie cu angajata, însă aceasta o pune la punct cu un limbaj suburban şi cu o atitudine care o determină pe minoră să renunţe la intenţia de a-i dezvălui problemele prin care trece. 
 
„Ce dracu’ să-ţi pun întrebări? Cum ai stat? Cum dracu’ şi-a dat ăla drumu’ în tine? Ştim situaţia”, spune angajata.
 
O parte din înregistrarea audio a dialogului dintre copila instituţionalizată şi angajata sistemului public poate fi ascultată aici: https://fb.watch/9UBZ0hXNvs/
 
„Acţiunea a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie 2021. Copilul cere intimitate într-o discuţie în care este pusă la zid: «Am intimitate, dânsul n-ar trebui să fie aici. Contează». Angajatele: «Păi, ştie, i-am spus noi». Vă daţi seama că intimitatea nu există într-un centru de plasament/ rezidenţial? Personalul insistă ca la discuţie să fie prezent un bărbat, tot angajat al centrului. Discuţia este despre intimitate, experienţe sexuale şi alte situaţii pe care minora le-a trăit”, a explicat Vişinel Bălan contextul în care a avut loc discuţia. 

Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi a precizat că a sesizat instituţiile responsabile cu privire la această situaţie, însă deocamdată nu a primit niciun răspuns oficial. Vom publica reacţia oficialilor imediat ce ne va parveni.
 
Vă recomandăm să mai citiţi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările