Cadou de 1.500 de lei pentru fiecare nou-născut, din partea Primăriei. Scopul vizat, creşterea natalităţii în municipiu

Cadou de 1.500 de lei pentru fiecare nou-născut, din partea Primăriei. Scopul vizat, creşterea natalităţii în municipiu

Ticvhetele cadou de la Primărie vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziţia de produse pentru bebeluşi. Foto: Arhivă

Chiar dacă numărul de naşteri este în continuă creştere în municipiul Braşov, de fapt, natalitatea este în scădere. Practic, acest paradox, după cum au constatat reprezentanţii Primăriei Braşov, se datorează faptului că mai mult de jumătate dintre naşterile înregistrate în municipiu sunt ale unor persoane care locuiesc în localităţile vecine sau în judeţele din vecinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în 2015, au fost înregistrate 6.156 de naşteri şi doar 2.205 dintre copii au fost ai unor cetăţeni din municipiul Braşov. În 2016, numărul de naşteri a crescut la 6.350, dar nou-născuţi ai unor părinţi din municipiu au fost 2.121. De asemenea, în 2017, din 6.350, doar 1.969 au fost părinţi „localnici”. Plecând de la aceste cifre, primarul George Scripcaru va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru acordarea unui sprijin financiar braşovenilor care vor să aibă un copil. „Dacă Consiliul Local va aproba proiectul ce va fi propus în şedinţa din 15 noiembrie, fiecare familie din Braşov va primi la naşterea unui copilaş tichete valorice în valoare de 1.500 de lei. Vor fi tichete speciale, astfel încât să poată fi folosite doar în vederea achiziţiei de produse necesare pentru un nou-născut. În acordul pe care îl vom încheia cu furnizorul privat care va tipări aceste tichete, se va specifica faptul că va trebui să încheie convenţii cu magazinele care comercializează astfel de tichete. Calculul în ceea ce priveşte acordarea acestei sume a fost făcut în funcţie de ceea ce este necesar pentru un bebeluş în primele zile de viaţă”, a explicat primarul. 
 

Cadourile se vor da de anul viitor

 
Cadoul financiar de la Primărie ar urma să se acorde începând de anul viitor. Condiţia de bază pentru a beneficia de acest stimulent financiar este ca măcar unul dintre părinţi să aibă domiciliul stabil în municipiul Braşov. De asemenea, naşterea trebuie să fie înregistrată într-o maternitate din municipiul Braşov, iar doar din motive de forţă majoră se va acorda ajutorul pentru persoanele care au născut în altă localitate. Dosarul trebuie depus în maximum 60 de zile de la naştere. Plata se va face cu luna următoare depunerii cererii. 
 
Citeşte şi:
 
 
citeste totul despre: