Ţeapa cu maşini de cusut Singer se modernizează. Doi suspecţi  au fost arestaţi la Făgăraş

Ţeapa
cu maşini de cusut Singer se modernizează. Doi suspecţi  au fost arestaţi la Făgăraş

Cei doi suspecţi au fost arestaţi. FOTOArhivă.

Suspecţii sunt doi bărbaţi, unul din Alba Iulia şi altul din Mediaş. Cei doi au păcălit un bărbat căruia i-au luat 6.000 de lei pentru un certificat fals de autentificare a unei maşini de cusut Singer.

Victima a povestit oamenilor legii că s-a întâlnit în municipiul Făgăraş cu cele două persoane,după ce au comunicat în prealabil telefonic,pentru a achiziţiona de la aceştia un certificat de autenticitate pentru maşină de cusut Singer.Victima a plătit celor doi suma de 6.000 lei în schimbul unui fals, iar după ce  şi-a dat seama că a fost păcălit a anunţat poliţia. Suspecţii au fost prinşi în Făgăraş şi aveau asupra lor mai multe acte false. Escrocii au fost arestaţi. 

Ţeapa cu maşini de cusut Singer nu este una nouă. Escrocii împânzesc oraşul cu afişe potrivit cărora un colecţionar german cumpără maşini Singer cu 40.000 de euro bucata. Dar respectivul achiziţionează doar maşini pereche, adică două bucăţi, la un preţ de 80.000 de euro. Dacă ai una singură, ţi se indică un număr de telefon, al altei persoane ce ar avea la rându-i o astfel de maşină. Acesta e dispus imediat să-ţi vândă maşina pentru doar 10.000 de euro. Adică, plăteşti 10.000, iei maşina şi ulterior le vinzi pe ambele cu 80.000 de euro. Singura problemă e că după ce faci achiziţia, colecţionarul german nu-ţi mai răspunde la telefon.

Acum a mai apărut şi o a doua metodă după ce presa a avertizat victimele. Escrocii spun că vor să cumpere o maşină de cusut cu 40.000 de euro, dar că au nevoie şi de un certificate de autenticitate. Le indică victimelor şi experţii cu care trebuie să vorbească. Naivii plătesc mii de lei pe un act care nu valorează nimic, în speranţa că vor obţine zeci de mii de euro.

Poliţiştii din Braşov fac apel la toţi care au fost păgubiţi să vină să depună plângere şi îi sfătuiesc pe oameni să nu cadă în plasa escrocilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările