Violatorul din Brăila se întoarce după gratii. O judecătoare l-a plasat în arest la domiciliu, motivând că fapta sa „nu a generat rumoare socială”

Violatorul din Brăila se întoarce după gratii. O judecătoare l-a plasat în arest la domiciliu, motivând că fapta sa „nu a generat rumoare socială”

FOTO playtech.ro

Tribunalul Brăila a decis, luni, că bărbatul care a sechestrat şi violat timp de opt luni o minoră, trebuie să se întoarcă după gratii. Asta după ce o judecătoare l-a plasat în arest la domiciliu pe motiv că fapta sa „nu a generat rumoare socială de amploare”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Tribunalul Brăila a admis, luni, contestaţia procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, care a cerut înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea de arest preventiv.

"În şedinţa de astăzi, Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, împotriva încheierii Judecătoriei Brăila, prin care a fost admisă cererea de înlocuire a măsurii preventive a inculpatului. Astfel, prin decizia TBR a fost desfiinţată încheierea instanţei de fond şi în rejudecare a fost menţinută măsura arestului preventiv", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, Georgiana Streche.

Potrivit anchetatorilor, din toamna anului 2018 şi până pe 9 decembrie 2020, la diferite intervale de timp, bărbatul a întreţinut  acte sexuale  cu fetiţa, acum în vârstă de 10 ani, în două imobile de pe raza municipiului Brăila, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa. Toate acestea atrocităţi s-au petrecut cu consimţământul femeii care avea în grijă copila.

În mod controversat, Judecătoria Brăila a decis ca violatorul să fie plasat în arest la domiciliu. Judecătoarea Cristina Coarnă a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul bărbatului, motivând că „faptele inculpatului nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare”.

„Cu titlul de exemplu, instanţa de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive (…).  În prezenta cauză, faptele inculpatului, deşi reprobabile nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”, se afirmă în motivare.

Vă recomandăm şi: 

A vrut să-şi ucidă fiul după ce şi-a violat soţia cu care era în divorţ. Detaliile unui caz şocant

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările