Razii pe Dunăre ale poliţiştilor de la Transporturi. 45 de ambarcaţiuni verificate şi amenzi de câteva mii de lei

Razii pe Dunăre ale
poliţiştilor de la Transporturi. 45 de ambarcaţiuni verificate şi amenzi de
câteva mii de lei

Foto: IPJ Brăila

În această săptămână,  pe Dunăre şi în porturile româneşti, poliţiştii au desfăşurat acţiunea ”Clean Waters 2019”, pentru creşterea siguranţei şi securităţii activităţilor pe apă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 6–17 mai, Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române şi Garda Naţională de Mediu, au desfăşurat, la nivel naţional, o acţiune pentru creşterea siguranţei şi securităţii activităţilor pe apă în porturile maritime, fluviul Dunărea şi pe luciurile de apă navigabile precum şi protejarea ecosistemului acestor zone.

”Poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila în colaborare cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila, Căpitănia Brăila şi Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Brăila au acţionat, pe fluviul Dunărea şi portul fluvial, pe linia controlului documentelor ambarcaţiunilor de agrement şi a conducătorilor acestora, a protecţiei mediului şi pentru prevenirea şi combaterea migraţiei şi a pescuitului ilegal”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au legitimat peste 100 de persoane, fiind controlate 45 de ambarcaţiuni şi 7 agenţi economici. Au fost constatate 5 contravenţii, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 3.000 de lei.

Oamenii legii au constatat în flagrant 11 infracţiuni, pe numele persoanelor în cauză fiind întocmite dosare penale, iar ca măsuri complementare au fost confiscate mai multe unelte de pescuit şi o ambarcaţiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările