Podul vine la pachet cu drumul expres Brăila-Galaţi/Vezi aici declaraţia lui Răzvan Murgeanu despre pod

Mult aşteptatul pod care ar urma să lege „Dobrogea de continent", aşa cum a spus glumind, Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, este acum la stadiul de proiect în discuţie. Secretarul de stat s-a aflat la Brăila, ieri, pentru a semna două noi contracte pe Programul Operaţional Regional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Răzvan Murgeanu a declarat la Brăila că s-a implicat în acest proiect mai ales că înţelege foarte bine care sunt beneficiile realizării acestuia.

„Am reuşit să aduc două fonduri mari de investiţii la Brăila pentru discuţii. Sperăm ca aceste fonduri să vină cu banii pe un sistem de concesiune. Se va organiza o licitaţie astfel încât să fie aleasă cea mai bună formulă care să vină în avantajul beneficiarului", a punctat Răzvan Murgeanu care a adăugat că lucrurile nu s-au împotmolit aşa cum se tot zvoneşte.

În plus, acesta a precizat că podul este legat de drumul expres Brăila-Galaţi, care va înlocui actualul dig.

„Aceasta ar fi soluţia, mai ales că în aceeaşi zonă vom avea un spital regional, dacă primarul Galaţiului catadicseşte să se gândească puţin", a comentat secretarul de stat.

Patru milioane de euro

Vizita lui Răzvan Murgeanu a fost legată de semnarea a două noi contracte pe Programul Operaţional Regional. Este vorba de „Extinderea de verticală (Mansardarea) Şcolii cu clasele I - VIII Vlaicu Vodă", un proiect de 4.618.566,24 lei şi de „O poartă spre patrimoniul cultural brăilean - reabilitarea clădirii de patrimoniu din strada Ana Aslan, nr. 27 - 29", a cărui valoare totală este de 10.016.069,73 lei.

„A devenit o obişnuinţă pentru mine să vin la Brăila, dar de această dată semnăm două proiecte pe două axe diferite şi sper să continuăm tradiţia", a explicat Răzvan Murgeanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările