Casa Fănuş Neagu este gata să fie deschisă ca muzeu

Casa Fănuş Neagu este gata să fie deschisă ca muzeu

Casa Fănuş Neagu va fi deschisă ca muzeu la sfârşitul acestei săptămâni

Refăcută cu 80.000 de lei de CJ, casa lui Fănuş Neagu,a fost aranjată sub supravegherea fiicei scriitorului. Imobilul din comuna brăileană Gradiştea va fi deschis pe 2 iulie ca şi casă-muzeu, aşa cum şi-a dorit Fănuş Neagu. Amenajarea este realizată de muzeografi şi de către apropiaţii maestrului

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce pe 24 mai a plecat la ceruri "să se tutuiască cu sfinţii" - aşa cum frumos el însuşi le mărturisea reporterilor noştri despre "zbaterile" tinereţii sale - scriitorul Fănuş Neagu pare să îşi reia locul meritat în viaţa judeţului Brăila.


În week-end, Anita, fiica maestrului, a ajuns la Gradiştea şi împreună cu o echipă de specialişti de la Muzeul Brăilei - coordonată de către profesorul Zamfir Bălan - a aşezat, în căsuţa în care a crescut Fănuş, lucruşoarele copilăriei scriitorului.

Cu fotografii alb-negru la îndemână, răscolind în memoria fotografică, Anita a ţinut să fie aproape de oamenii care şi-au asumat misiunea de a reface casa lui Fănuş, în scopul transformării acesteia în imobil-muzeu. "De altfel, inaugurarea Casei Memoriale Fănuş Neagu va avea loc pe 2 iulie, în prezenţa lui Eugen Simion şi a rudelor maestrului", după cum ne-a mărturisit unul dintre apropiaţii familiei scriitorului, profesorul Nicu Negoiţă. Şi primarul din Gradiştea, Petrică Andrei, ştia că va prelua imobilul de la CJ.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: