Brăila: PORTRET/ Marilena Mureşan îmbină cu multă artă bucăţile de material

Brăila: PORTRET/ Marilena Mureşan îmbină cu multă artă  bucăţile de material

Marilena Mureşan

Brăileanca şi-a propus să ducă mai departe tehnica obiectelor lucrate cu acul, croşeta sau andreaua şi să promoveze quilt-ul în Suceava.  Sucevenii care frecventează târgurile cu obiecte handmade o cunosc şi o îndrăgesc pe Marilena Mureşan. Brăileanca stabilită în Suceava şi-a propus să promoveze quilt-ul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marilena a fost pasionată toată viaţa de obiectele făcute manual, dar de doi ani a descoperit pe internet quilting-ul. Este arta prin care se realizează decoraţiuni, feţe de masă, de pernă, cearşafuri, plapume sau huse pentru taburele.

„Este o artă pe care o poţi face cu acul sau cu maşina de cusut cu bucăţele de cârpă şi cu multă, multă pasiune“, ne-a mărturisit Marilena.

Îmbină comercialul cu frumosul

Marilena Mureşan a adoptat această tehnică încercând să îmbine partea practică şi arta. „Quilt-ul este format dintr-un strat superior, realizat din îmbinarea mai multor bucăţele divers colorate de bumbac. La mijloc se pune un strat de vatelină care conferă căldura şi dimensiunea modelului şi apoi vine ultimul strat care este format dintr-o singură bucată de material. Toate aceste trei straturi sunt fixate între ele prin cusături libere“, ne-a explicat Marilena această tehnică.

Timp de 16 ani, a lucrat la o fabrică de confecţii din Suceava, unde pentru zece ani a fost şefa Serviciului Tehnic. Pentru că dintotdeauna i-au plăcut obiectele lucrate manual, Marilena a început să croşeteze şi să împletească, întâi pentru ea, apoi pentru prieteni, iar acum şi pentru suceveni.

„Pasiunea pentru handmade am avut-o încă din copilărie. Asta m-a determinat ca peste ani să dau la Facultatea de Industrie Uşoară. La început nu aveam timp pentru această pasiune. Începeam lucrul la un fular şi din cauză că eram mereu ocupată îl abandonam şi îl continuam mult mai târziu“, a spus Marilena.

Pasiunea pentru obiectele făcute cu andreaua şi cu acul a moştenit-o de la mama sa, care confecţiona căciuli sau pulovere pentru ea şi pentru fraţii ei.

Mărţişoare croşetate

Fularele, căciulile, poşetele  sau coşuleţele făcute de Marinela au început să fie din ce în ce mai căutate. Face articole la comandă, după cum îşi doreşte clientul.

„Am primit o comandă de 20 de bonete, pentru o petrecere în pijama. Dorinţa clientei a fost să le fac într-o singură zi şi am reuşit“, ne-a mărturisit aceasta.

Marilena coase, împleteşte şi croşetează aproape tot timpul şi nici nu mai ştie câte obiecte a realizat în cei doi ani de cand s-a dedicat acestei pasiuni. În primăvara aceasta, Marilena şi-a propus să scoată pe piaţă o serie de mărţişoare originale. „Mă pregătesc să fac mărţişoare croşetate“, a dezvăluit femeia.

Profil
Născută:
6 octombrie 1960, la Brăila.
Studii: Facultatea de Industrie Uşoară, Facultatea de Psihologie la Suceava.
Familie: Este căsătorită, are un copil.

Întrebări şi răspunsuri
Ce planuri de viitor aveţi?
Nu îmi pot face planuri de viitor, nu ştiu ce se va întâmpla mâine. Mi-aş dori să deschid un magazin în care să fie încorporat şi un mic atelier. Mi-ar plăcea foarte mult să fac şi nişte cursuri de quilting. Îmi doresc multe, dar nu ştiu ce voi reuşi.
Aţi absolvit şi Facultatea de Psihologie, de ce nu aţi profesat în acest domeniu?
Am încercat când am absolvit facultatea să-mi găsesc un post de consilier şcolar, dar nu am reuşit. În momentul de faţă am renunţat la idee, iar să-mi deschid un cabinet nu pot pentru că asta implică foarte multe. Investeşti bani şi timp şi apoi nu ştii dacă cineva îţi intră în cabinet!

Ce-i place
Îi plac foarte mult călătoriile, muzica şi oamenii corecţi. De asemenea, este interesată să afle cât mai multe lucruri noi şi implicit să studieze.

Ce nu-i place
Detestă minciuna. Este dezamăgită de starea lucrurilor din momentul de faţă, de ceea ce se întâmplă în ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările