SRI, chemat la Primăria Botoşani de un viceprimar care se simte ascultat de primar: „Să vină să cureţe birourile astea de microfoane”

SRI, chemat la Primăria Botoşani de un viceprimar care se simte ascultat de primar: „Să vină să cureţe birourile astea de microfoane”

Viceprimarul Eugen Turcanu cand statea cu biroul în faţa Primăriei, fiindcă nu era lăsat în instituţie FOTO Adevărul

Viceprimarul Botoşaniului, Eugen Ţurcanu (PDL), îl acuză pe primarul Ovidiu Portariuc (PSD) că a plantat microfoane în birouri şi spune că vrea să cheme SRI-ul. Viceprimarul Cătălina Lupaşcu (PNL) îl susţine.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Primăria Botoşani, până şi pereţii au urechi. Cel puţin asta susţine viceprimarul Eugen Ţurcanu. Acesta se arată ferm convins că are peste tot prin birou microfoane ascunse, care înregistrează tot ce se vorbeşte în spatele uşilor închise. Iar în scenariul viceprimarului, în spatele reţelei de spionaj s-ar afla chiar primarul Botoşaniului, Ovidiu Portariuc, care ar vrea să afle ce pun la cale angajaţii pentru a fi mereu cu un pas înaintea acestora.
 
Viceprimarul spune că picătura care a umplut paharul a fost chiar o declaraţie a edilului şef prin care îi ruga pe aleşii PNL şi PDL din Consiliul Local să nu boicoteze ultima şedinţă de Consiliu Local. 
 
Din punctul de vedere al viceprimarului Ţurcanu, Ovidiu Portariuc ar fi obţinut această informaţie prin intermediul reţelei de microfoane din birouri. Viceprimarul ascultat spune că a purtat discuţii despre un eventual boicot al şedinţei de Consiliu Local în spatele uşilor închise ale biroului şi între oameni de încredere. 
 
„Nu a ascultat banda până la capăt“
 
„Cred că domnul primar are peste tot microfoane, dar mai ales în biroul meu şi al doamnei viceprimar Lupaşcu. Păi altfel cum ştia el de o discuţie pe care am avut-o în privat, la mine în birou? Să mai pună o dată înregistrarea să vadă ce am vorbit, că nu a ascultat banda până la capăt“, spune Eugen Ţurcanu. Mai mult, edilul a făcut apel la Serviciul Român de Informaţii pentru a-i „deparazita“ biroul de microfoane.  
 
Ads by RandomPriceAd Options
 
Ads by RandomPriceAd Options
 
Ads by RandomPriceAd Options
 
Ads by RandomPriceAd Options
„Eu aş ruga pe cei de la SRI, ba chiar aş face şi o solicitare, să vină să cureţe birourile astea şi să ia măsurile care se impun. Angajaţii au un program, nu au timp de aşa ceva. Nu este normal“, spune Ţurcanu. Viceprimarul nu este singurul care crede că are biroul împânzit cu microfoane. Şi celălalt viceprimar al municipiului Botoşani, Cătălina Lupaşcu, îl susţine.  „Sunt convinsă că am microfoane prin birou, la fel şi colegul meu. Sunt peste tot în instituţiile publice. Şi când am fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean sunt sigură că aveam microfoane ascunse prin birou“, a precizat Cătălina Lupaşcu. 
 
„E normal să se întâmple aşa“
 
Spre deosebire de Eugen Ţurcanu, cel de-al doilea viceprimar al Botoşaniului nu vede nimic deplasat în plantarea de dispozitive de ascultare în birouri, atât timp cât înregistrările nu ajung pe mâna primarului PSD, Ovidiu Portariuc. „Până la urmă, este normal într-o instituţie publică să se întâmple aşa ceva. Autorităţile în drept pot veghea şi în acest mod. Important este ca înregistrările să rămână la aceste autorităţi şi nu pe mâna oamenilor din administraţia locală, pentru a le folosi altfel“, spune viceprimarul.
Cătălina Lupaşcu, crede şi ea că în instituţiile publice sunt plantate microfoane
 
Primarul Ovidiu Portariuc s-a arătat amuzat de această supoziţie. „Noi nu ne ocupăm cu aşa ceva, noi facem administraţie aici. Nu mă interesează ce vorbesc ei în birouri“, declară Portariuc. În ceea ce priveşte modul în care a aflat despre boicotul PNL şi PDL, edilul susţine că doar nişte bârfe au ajuns la urechile lui. 
 
Audienţe în stradă
 
Viceprimarul Eugen Ţurcanu nu este la prima acţiune excentrică. Chiar când şi-a preluat mandatul în această vară, înlocuindu-l pe viceprimarul PSD Cosmin Andrei, Ţurcanu s-a certat cu primarul şi a ieşit cu biroul în faţa instituţiei. Eugen Ţurcanu s-a plâns la acea dată că nu este lăsat în Primărie de Ovidiu Portariuc. Ţurcanu a dat chiar şi audienţe pe trotuarul din faţa Primăriei, la un birou improvizat. În urma unor discuţii cu primarul, vicele a renunţat la protest şi a primit în cele din urmă un birou în sediul Primăriei.
 
citiţi şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările