Record la imunizare în Botoşani. Maratonul din parcul de agrement a fost un succes

Record la imunizare în Botoşani. Maratonul din parcul de agrement a fost un succes

Maraton de vaccinare la Cornişa FOTO botosaneanul.ro

Succes total la maratonul de vaccinare organizat de DSP Botoşani la cel mai mare parc de agrement din Moldova. Autorităţile sanitare spun că a fost doborât recordul la imunizare în judeţ, la numărul de vaccinaţi, în medie, pe oră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a organizat weekend-ul trecut un adevărat maraton de imunizare anti-COVID-19. Toţi cei care doreau să se vaccineze cu Pfizer puteau să o facă fără programare, doar cu buletinul. Locaţia aleasă a fost una cu lipici pentru botoşăneni. Este vorba despre Parcul de Agrement de la Cornişa, situat la ieşirea din municipiul Botoşani, un loc foarte frecventat mai ales sâmbăta şi duminica. 

De altfel secţia de vaccinare a fost amenajată în zona de patinoar a complexului de agrement.  Autorităţile sanitare spun că acest maraton la Cornişa a fost un adevărat succes, fiind bătut recordul la numărul de vaccinaţi pe oră. 

Mai precis, în maratonul de weekend s-au vaccinat 832 de botoşăneni, numai duminică fiind imunizate peste 370 de persoane. Media de vaccinare, pe oră, a fost de 23 de persoane, faţă de 8 cât era prin programarea pe platformă. DSP Botoşani vrea să continue şi la sfârşitul săptămânii acesteia cu un maraton de tip drive-thru, tot la Cornişa, tot fără programare. 

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările