Proiect educaţional european pentru elevii unui liceu din mediul rural. Vor învăţat inclusiv antreprenoriat social

Proiect educaţional european pentru elevii unui liceu din mediul rural. Vor învăţat inclusiv antreprenoriat social

Elevi de la Todireni implicaţi într-un proiect european FOTO botosaniexclusiv.ro

Educaţie europeană pentru sute de elevi de la ţară din judeţul Botoşani. Printr-un proiect cu finanţare europeană obţinut de Liceul din Todireni, elevii din mediul rural vor desfăşura activităţi pe parcurusul a doi ani prin care vor dobândi noi competenţe digitale, pricipii educaţionale moderne dar şi lecţii de antreprenoriat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liceul Tehnologic Todireni, o comună din judeţul Botoşani, este cunoscut pentru proiectele educaţionale derulate. În această perioadă, liceul botoşănean a reuşit să mai obţină o finanţare importantă pentru un proiect european, Erasmus +,”Leading future minds”.  Acest proiect este realizat în parteneriat cu ţări precum Bulgaria, Grecia, Lituania şi Turcia. 

Acest proiect are ca scop învăţarea elevilor de a-şi dezvolta abilităţi inovatoare, de a cerceta, de  a rezolva problemele eficient şi prin mijloace moderne dar şi dezvoltarea spiritului critic. Toate acestea pentru noi şanse la o carieră, spun cei care coordonează proiectul la Todireni. Propriu-zis, sute de elevi din mediul rural, de la Todireni vor beneficia de educaţie la nivel european urmând să-şi dezvolte o serie de competenţe  necesare pentru adaptarea la o lume digitală, modernă, în spaţiul european. 

 
Pregătirea tinerilor pentru antreprenoriat 
 
O parte importantă a acestui proiect este dezvoltarea, la elevii implicaţi în proiect, unei mentalităţi moderne, bazate pe spirit critic, toleranţă, acceptare dar şi adaptabilitate. Propriu-zis elevii vor învăţa cum să adapteze noile tehnologii în diferite domenii ale vieţii, inclusiv în artă. Totodată aceştia, prin cooperare inclusiv cu mediul de afaceri, vor fi învăţaţi deprinde antreprenoriale pentru a şti cum să dezvolte o afacere şi să-şi valorifice ideile cretive. Totodată acest proiect presupune şi o modalitate de perfecţionare pentru profesori, conform stadardelor europene. 

”Scopul nostru principal este de a avea un impact mare asupra elevilor, personalului, părinţilor şi altor părţi interesate locale. Prin implicarea tuturor participanţilor, credem că vom putea consolida legăturile dintre sectoarele educaţiei, afacerilor, cercetării şi inovării. Deoarece avem grupuri tinere, le va fi de ajutor să îşi dezvolte abilităţile de antreprenoriat social.”, precizează Carmen Maria Hemen, director al Liceului din Todireni.  
 
Noi competenţe şi idei pentru elevi şi profesori
 
În proiect sunt implicaţi elevi al Liceului Todireni dar şi profesori şi părinţi. Vor avea loc o multitudine de activităţi, majoritatea în mediul on-line cu o interacţionare constantă cu elevi şi profesori din ţările partenere. Pe de o parte, pe lângă dezvoltarea spritului critic, a colaborării şi toleranţei inter-culturale, se urmăreşte, spun coordonatorii dezvoltarea de noi competenţe digitale, de învăţare cu noile tehnologii educaţionale, cu idei creative atât pentru elevi cât şi pentru profesori. Aceştia vor putea compara modele de învăţare şi predare din ţările partenere şi vor putea încerca noi idei şi metode. Va exista şi o parte de protecţie a mediului dar şi modele de predare europeană. 

” Parteneriatul nostru va contribui pozitiv la dezvoltarea fiecărei şcoli pe termen lung;  Şi anume creşterea gradului de conştientizare şi îmbunătăţirea activităţilor creative şi plăcute în cadrul lecţiilor, realizarea de noi practici în arena media digitală, prezentarea regulilor de e-siguranţă şi dezvoltarea alfabetizării digitale, consolidarea profesiei didactice prin diferite oportunităţi reciproce, îmbunătăţirea dimensiunii europene în rândul participanţilor, pregătirea studenţilor noştri pentru o economie şi o viaţă smart, construirea încrederii în sine prin cunoaşterea limbii engleze.”, adaugă Carmen Maria Hemen. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările