Elevă la o postliceală din Botoșani condamnată la închisoare cu suspendare

Elevă la o postliceală din Botoșani condamnată la închisoare cu suspendare

Școala Postliceală este o filială a unei instituții ieșene

Eleva Şcolii Postliceale Sanitare „Prof. Dr. Doc. Enescu Longinus", patronată de Fundaţia Academică „Vasile Alecsandri",  trimisă în judecată sub acuzaţia de trafic de influenţă, a primit pedeapsa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii botoșăneni au decis ca Mariana Rus, de 46 de ani, să primească un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Femeia s-a făcut vinovată de  trafic de influență în formă continuată.

Aceasta a solicitat bani de la colegi pentru a interveni pe lângă membrii comisiei de examinare în vederea facilitării promovării examenului de absolvire. Totul a ieşit la iveală în urma unui denunţ din partea unei colege și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, în colaborare cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul judeţean Anticorupţie Botoşani au deschis o anchetă.

Oamenii legii au stabilit că Mariana Rusu, elevă în anul III la profilul asistenţi medicali,  specializarea medicină generală, fusese desemnată şefă a clasei, iar la finalul cursurilor a propus ca fiecare dintre cei 45 de absolvenţi  să „cotizeze" cu 350 de lei, spunând că va oferi aceşti bani comisiei de examinare. Înţelegerea a fost ca banii să fie aduşi la Colegiul „Laurian", acolo unde se ţineau cursurile, examenul de absolvire fiind programat la Suceava.

Ofiţerii DGA, beneficiind de sprijinul lucrătorilor Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă, au marcat banii şi au organizat un flagrant. Oamenii legii au găsit atunci asupra sa suma de 10.470 lei şi un carneţel în care femeia consemnase numele persoanelor de la care a colectat banii.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările