COVID-19 ia cu asalt cel mai nordic judeţ . Mai multe localităţi sunt în scenariul roşu şi două în carantină

COVID-19 ia cu asalt cel mai nordic judeţ . Mai multe localităţi sunt în scenariul roşu şi două în carantină

La Botoşani 11 localităţi sunt în scenariul roşu iar două sate sunt carantinate FOTO Adevărul

În momentul de faţă 11 localităţi din judeţul Botoşani se află în scenariul roşu, inclusiv municipiul reşedinţă de judeţ. În plus două sate sunt carantinate. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit şi o serie de restricţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

COVID-19 i-a cu asalt Botoşaniul. Nu mai puţin de 11 localităţi au intrat în scenariul roşu după ce au depăşit o incidenţă de trei la mia de locuitori. Astăzi, s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a stabilit restricţiile care se impun pentru localităţile aflate în scenariul roşu.  Printre altele, în următoarele 14 zile, certificatul verde este obligatoriu pentru activităţile care presupun interacţiune socială, incluzând aici mersul la restaurante, cluburi, competoţii sportive, teatru sau cinema. 

Aceleaşi măsuri se aplică şi la nunţi dar şi la alte petreceri private. Practic, accesul în aceste locuri se va face numai de cei care dovedesc că sunt testaţi, au trecut prin boală sau sunt vaccinaţi. 

Printre localităţile aflate în scenariul roşu se află şi municipiul Botoşani cu o rată de infectare de 3.21 la mie. În plus, în judeţul Botoşani sunt şi două sate, Tudora şi Roma, care de mâine dimineaţă de la ora 6.00 intră în carantină. Şi asta după ce în aceste localităţi au fost înregistraţi indici de infectare record pentru judeţ. Mai precis, la Tudora este un indice de 7.68 la mie, iar la Roma de 7. 14 la mie. 

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările