Botoşani: Au speriat ciorile şi pensionarii

Botoşani: Au speriat ciorile şi pensionarii

Echipamentul a costat 5200 de lei.

Mai multe persoane au apelat astăzi numărul unic de urgenţă 112 pentru a sesiza explozii puternice în Parcul Mihai Eminescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alertaţi de zgomotele puternice din vecinătatea zonei de agrement din Parcul Mihai Eminescu, mai multe persoane au apelat numărul 112. Zgomotele erau destinate ciorilor şi au fost create special de către noul echipament achiziţionat de către Serviciul Public de Administrare Baze Sportive şi Zone de Agrement.

„Sunt două asemenea dispozitive, unul în Parcul Mihai Eminescu şi unul la stadionul Municipal. Cei din parc au sunat la 112 că se trage cu arme de foc. Vrem să liniştim oamenii. Aceste dispozitive scot un sunet foarte puternic. Am apelat la această metodă tot datorită cetăţenilor care erau nemulţumiţi de murdăria lăsată de ciori",a precizat Eugen Ţurcanu, directorul SPABSZA.

Cele două dispozitive au costat serviciul 5200 de lei, jumătate din cât se cheltuia anual cu împuşcarea ciorilor din parc.

„Soluţia cu împuşcatul nu a dat roade şi este nevoie de o multitudine de aprobări. Aceste dispozitive pot fi activate la orice oră. Am pus şi anunţari cu programul în care vor funcţiona aceste dispozitive", a adăugat Eugen Ţurcanu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările