Botoşani: Gradaţie de merit dată fără justificare

Ada Macovei ocupă funcţia de conducere din martie 2009, după ce s-a transferat din sistemul privat de învăţământ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Legii 128 din 1997, „funcţia de inspector şcolar general se ocupă prin concurs de către personalul didactic titular“. Cu toate acestea, Ada Macovei a ajuns la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani după ce a fost transferată „cu cântec“ de la o instituţie de învăţământ privată, neacreditată, din alt judeţ. Practic, nefiind titulară a unei unităţi acreditate, nu face parte din sistemul naţional de învăţământ şi nu putea să fie detaşată pe un post de conducere la şefia IŞJ. Mai mult, la momentul numirii, ea nu deţinea nici titlul de doctor sau gradul didactic I.

Are o leafă mai mare
După numirea sa pe post, Ada Macovei şi-a întocmit dosarul pentru a obţine gradaţia de merit, ce este valabilă în următorii cinci ani, iar de la mijlocul anului 2010 ridică lunar cu aproximativ 1.000 de lei mai mult. Surse din cadrul IŞJ Botoşani susţin că la dosarul pregătit pentru gradaţia de merit sunt depuse mai multe adeverinţe false.

„Ada Macovei este titulară la Liceul Particular nr.1 Suceava, deci aparţine de IŞJ Suceava. În acest caz ar fi trebuit să depună dosarul la Suceava. În perioada evaluată, Ada Macovei a lucrat la plata cu ora şi nu ca suplinitor. La dosar sunt mai multe adeverinţe false ce au condus la obţinerea gradaţiei de merit“, au declarat surse din cadrul IŞJ Botoşani.

Erori la punctare
Gradaţia de merit a fost obţinută şi cu ajutorul comisiei paritare de la nivelul Inspectoratului. În cazul şefei IŞJ, fişa cadru de punctaj nu a fost respectată. Ada Macovei a obţinut 96 de puncte din 100, dar a fost punctată la unele capitole cu câte 29 de puncte, deşi maximum permis de metodologia de acordare era de numai 5 puncte.

„În cazul meu, metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost respectată“, s-a limitat să precizeze inspectorul general Ada Macovei când a fost întrebată despre modul în care a obţinut gradaţia de merit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările