O sobă defectă i-a trimis pe copiii din localitatea bistriţeană Negrileşti la spital

O sobă defectă i-a trimis pe copiii din localitatea bistriţeană Negrileşti la spital

16 copii au ajuns joi la spital

Elevii din localitatea Negrileşti s-au simţit rău joi din pricina sobei de teracotă cu care se încălzeau. Se pare că aceasta era defectă, iar 16 dintre elevii din clasa respectivă au ajuns la spital intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Ştiri pe aceeaşi temă

16 copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 10 ani, care fac parte din aceeaşi clasă, au ajuns joi la spital acuzând stări de greaţă şi dureri de burtă. Copiilor care învaţă la şcoala generală din localitatea Negrileşti li s-a făcut rău rând pe rând, profesorii fiind nevoiţi să cheme în cele din urmă ambulanţa.

Elevii au ajuns la spitalul din Beclean, medicii reuşind să îi stabilizeze în scurt timp. Încă de joi se vehiculau două posibile cauze ale intoxicării copiilor. Se lua în calcul atât toxiinfecţia alimentară, cât şi intoxicaţia cu monoxid de carbon.

„Din fericire, copiii sunt în afara oricărui pericol, la 14 dintre ei le-a fost administrat oxigen, iar după stabilizare, toţi cei 15 copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 10 ani, au fost transportaţi la C.P.U. Beclean pentru continuarea investigaţiilor medicale”, spuneau joi reprezentanţii ISU Bistriţa. Între timp încă un copil a ajuns la spital, fiind dus în cursul serii de către părinţi la Beclean.

Deşi autorităţile locale şi reprezentanţii şcolii excludeau posibilitatea ca cei mici să se fi intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă care ar fi defectă, chiar aceasta a fost cauza care a dus la îmbolnăvirea copiilor.

Ancheta derulată de DSP, poliţişti şi pompieri a scos în evidenţă faptul că copiii s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de soba de teracotă care încălzea sala de clasă.

Vă mai recomandăm:

Intoxicaţie „misterioasă” la o şcoală din localitatea Negrileşti. 15 copii au ajuns la spital

Organizatorii nunţii de la Coşbuc, amendaţi cu 2000 de lei după ce au băgat peste 30 de nuntaşi în spital

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările