Cum a încercat preotul-politician Ioan Aurel Rus să convingă o minoră să renunţe la acuzaţii, după ce fusese violată

Cum a încercat preotul-politician Ioan Aurel Rus să convingă o minoră să renunţe la acuzaţii, după ce fusese violată

Se pare că titulatura de „turnător” al Securităţii dată de CNSAS sau condamnarea de anul trecut nu sunt singurele „pete” ale fostului politician Ioan Aurel Rus, reprimit în luna decembrie a anului trecut în rândurile Bisericii. Potrivit presei bistriţene, în perioada în care era parlamentar, Ioan Aurel Rus influenţa chiar şi arestările.

Un material apărut în anul 2006 în Gazeta de Bistriţa scoate în evidenţă modalitatea în care funcţiona influenţa fostului politician Ioan Aurel Rus, actual preot, după ce i s-a ridicat caterisirea de către BOR chiar în ultima lună a anului 2013, an în care fostul demnitar a şi fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Săptămânalul de investigaţii bistriţean povestea la acea dată cum o adolescentă violată a încercat să îşi facă dreptate şi să-l pedepsească pe cel care a batjocorit-o apelând la Ioan Aurel Rus, pe atunci deputat din partea PRM.

Dacă în primă fază preotul-politician a asigurat-o pe adolescenta care atunci avea doar 17 ani că autorul violului va fi pedepsit, ulterior acesta s-a răzgândit şi chiar s-a poziţionat de partea infractorului. O demonstrează şi o convorbire telefonică dintre cei doi, prezentată de Gazeta de Bistriţa:

 „Asta îi problema pe care nu trebuie să o ştie avocatul c-am vorbit cu tine. Tu la avocat te duci şi-i spui, sau la avocată, că acuma ai avocată, astăzi am hotărât să ne împăcăm, trebuie să convenim asupra sumei”, au fost cuvintele spuse de către Ioan Aurel Rus adolescentei căreia i-a promis că o ajută să îşi facă dreptate.

Influenţa pe care fostul politician o avea în comunitatea care l-a ales  mergea până la „dictarea” arestărilor, acest lucru  fiind susţinut şi de declaraţiile făcute de Ioan Aurel Rus Gazetei de Bistriţa:

„Eu am intervenit doar în idee care toţi suntem consăteni. Am făcut-o în spirit creştinesc ca să se împace. Nu am făcut niciun fel de presiune. Dacă susţine că am făcut presiuni asupra ei (n.r. adolescenta care i-a cerut ajutorul) o dau în judecată pentru calomnie! Ar trebui să-mi mulţumească că dacă nu eram eu, nu era arestat Dodo! (n.r. violatorul)”.

Până în acest moment reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române nu au comentat reprimirea în rândul clerului a politicianului-preot Ioan Aurel Rus, în ciuda problemelor sale care nu par să se împace cu crezul BOR.
 

 

Vă mai recomandăm:

Probleme grave pentru slujitorii Domnului

Preoţii-vrăjitori ai României. Poveştile oamenilor în sutană care îţi citesc viitorul în Evanghelie. Teolog: „E o manipulare pentru a-i stoarce de bani pe naivi“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările