Dosar penal pentru o femeie care a stat acasă 10 zile cu simptome COVID-19. A fost testată pozitiv, iar acum este în stare gravă

Dosar penal pentru o femeie care a stat acasă 10 zile cu simptome COVID-19. A fost testată pozitiv, iar acum este în stare gravă

Arhivă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

În atenţia procurorilor a intrat o femeie din localitatea Salva, care a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa - Secţia Boli Infecţioase în data de 15 martie, cu simptome de febră şi tuse iritativă.

Anchetatorii spun că femeia a prezentat primele simptome pe 5 martie, nespecificându-se dacă s-a autoizolat. Astfel, sunt 10 zile în care aceasta nu a cerut ajutorul medicilor.

„La data de 20 martie starea pacientei s-a agravat brusc, fiind transferată la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Bistriţa unde a fost testată pentru COVID-19, fiind diagnosticată pozitiv, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca”, spun procurorii.

La internare, pacienta a declarat că nu ştie să fi fost în contact cu persoane diagnosticate cu COVID-19 sau cu persoane întoarse recent din străinătate şi nici nu a călătorit în ultimele 14 zile. Toate aceste declaraţii vor fi verificate acum de către procurori.

În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor de bolnavi testaţipozitiv cu coronavirus a crescut cu 143, la nivelul întregii ţări.

Pe aceeaşi temă:

Bistriţa-Năsăud: 2 persoane confirmate cu coronavirus. S-au întors din Italia pe 13 martie

Ce a făcut bărbatul din Năsăud, infectat cu coronavirus, după ce a ajuns în România

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: