De Black Friday, un hacker „a scăzut” preţul unei plite a unui magazin online de 10 ori. În două ore s-au cumpărat aproape 350 de plite

De Black Friday, un hacker „a scăzut” preţul unei plite a unui magazin online de 10 ori. În două ore s-au cumpărat aproape 350 de plite

Plita a avut un preţ de 10 ori mai scăzut FOTO: Melarox.ro.

O firmă din Bistriţa s-a trezit cu pagube substanţiale de Black Friday. Un hacker a spart site-ul magazinului şi a modificat preţul unei plite, de la 1.200 de lei la 120 de lei. În mai puţin de două ore şi jumătate au fost comandate aproape 350 de plite.

Un magazin virtual cu sediul în Bistriţa s-a trezit cu pagube importante chiar de Black Friday. Un hacker a spart platforma magazinului şi a modificat preţul unui produs.
 
Este vorba despre o plită, care şi-a modificat preţul, în câteva secunde, de la 1.200 de lei la 120 de lei. În data de 16 noiembrie, în doar două ore şi jumătate au fost comandate 347 de plite, iar magazinul a refuzat să onoreze comenzile.
 
Acest lucru i-a înfuriat pe consumatori, care s-au adresat Protecţiei Consumatorului, dar şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean. 
 
„Este vorba despre un operator economic care efectuează vânzări online de produse electrocasnice şi într-un interval de două ore şi jumătate au fost făcute 143 de comenzi pentru 347 de produse. E un singur produs, preţul de la 1.200 de lei a fost redus la 120 de lei. Nu se ştie cine a lucrat, un fost angajat, o altă firmă. A fost o persoană care a comandat şi 40 de bucăţi”, a declarat Adrian Bota, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. 
 
Reprezentanţii firmei bistriţene au făcut plângere la poliţie. Aceştia ar fi văzut că de pe acelaşi IP, de Cluj, s-au făcut sute de comenzi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările